-
Iščitavam temu polako...
No, kao prvo, jako me zanima u koju je to nesretnu školu išla mikka da je sve tako crno?!? (Iako mislim da bi se takvo njezino razmišljanje projiciralo na bilo koju presavršenu školu, pa čak i na HS da je bila školovana po njemu...)
Ujedno, mikka kaže da ima jednog doma koji priprema predavanja. Radi li on po mikkinim naputcima i je li ocijenjen kao netko (pastam, ne znam kvotati u poruci): "ruganje, taj odnos bez postovanja, inacenje ko da su oni mala djeca, pa na faksu izivljavanje, ne dolasci na konzultacije.. to je kao normalno pa ja brijem ili nije? meni nije zato pitam"
Ja sam duboko uvjerena da se i na njegovim predavanjima nalazi osoba koja će jednoga dana govoriti o njemu kao osobi koja nema razumijevanja (jer je, eto, morao poštivati određena pravila pri ocjenjivanu i sl.) itd.itd...
Opet pastam: "dobra bi ideja bila da se netko sjeti da napravi povijest u stripu, ili u crticu, ili igrici, mislim da bi im to bilo jedno 5-10x lakse zapamtiti nego ovako citanje iz knjiga"
Mislim da ovoga barem ima u današnje vrijeme. Ako nema, onda se snađi i složi sama, kao što i ja radim za svoju djecu (jer sam na toj nesretnoj metodici naučila da postoje i drugačije metode podučavanja od ploče i krede pa ih koristim sa svojom djecom.)
Neke su rekle - prilagodba programa afinitetima djeteta.
Čijeg djeteta?!? Mog ili tvoga?!
Ja osobno radim sa svojim djetetom ono što mislim da ju malo više zanima i što bih ja voljela da zna više (jer ja sam ipak gazda
i znam što je dobro za nju, a to nije matematika
), ali joj ne uskraćujem znanja koja će usvojiti u školi - neka od profesora koji rade po stripovima i filmićima, neka od ex-katedra i kućnog biflanja. Možda jednoga dana, usprkos mojim podučavanjim o važnosti okopavanja krumpira malom motikicom ili da je knjižica algoritamskih tablica nešto što držiš pod jastukom, s čime liježeš i budiš se, njezina ljubav bude proučavanje bitaka rimskoga cara Domicijana ...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma