Ovo bih potpisala. Nije samo č i ć u pitanju, nego se to odnosi na bilo koje znanje.
Primjerice, ja sam davno rekla da ću dijete moći pratiti u matematici do sredine osnovnoškolskog obrazovanja, dalje će prvo meni trebati instrukcije ...
Jednostavno ne vjerujem samoprocjenama odraslih, posebno kada su u pitanju njihova djeca. Generaliziram, ali većinom su to sve prilično subjektivna razmišljanja o savršenosti i nepogrešivosti.
Možda netko uspijeva u poduhvatu samoliječenja, ili uči plijeviti biljke na osnovu pogreške i pogotka, ali i djeca imaju prava (netko je spominjao ljudska prava, a djetetovo pravo je obrazovanje - ja bih nadodala kontrolirano obrazovanje). Nemamo vremena isprobavati alternativu na njima jer brzo rastu .... Možemo pomalo navoditi vodu na svoj mlin, ali mislim da je pametnije ih dati u ruke onima koji imaju malo više znanja od nas.
(Sigurno će se javiti oni negativno nastrojeni protiv škole - barem danas u većim gradovima imamo opcije. Ispiši dijete, vodi u drugu školu. Pronađi ono što vama najbolje odgovara. A i u malim sredinama je moguće to izvesti, samo naravno uz puno veće zalaganje roditelja...)