-
Meni nije jasno zašto bi znanje koje se uči u školi bilo represivno znanje iz sistema, a ono koje se uči u hs oslobađajuće, revolucionarno i slično. djeca će i u hs učiti znanja iz knjiga koje su napisali ljudi koji su u sustavu tog sistema - znanstvenici, profesori itd. ne vidim tu apsolutno ništa novo ili revolucionarnije. Jedino ako hs-roditelji neće učiti djecu dok su još mala nešto poput alternativne povijesti doktora Semira Osmanagića i čudnovatim načinima telekomuniciranja kdo drevnih Maya.
Po meni smisao HS je pružiti djeci topliju okolinu, veći nadzor roditelja nad tim što uče i kako se razvijaju, odnosno pokušati ih "zaštiti" od loših utjecaja okoline (podložne masovnom razmišljannju i djelovanju).
Koa što sam rekla, nemam ništa protiv hs i ovo što pišem meni je više način raznjašavanja toga što ja zapravo želim i kroz ovo nešto diskusije shvatila sam da mi hs nije toliko važan jer mi ne donosi ništa što bi bitno doprinijelo pozitivnom razvoju moga djeteta. Mislim da je čak neka zanimljiva alternativna škola bolja opcija, jedno što takvu zadovoljovajuću školu ne vidim u Hrvatskoj (ne sviđa mi se waldorfska jer mislim da je jako loše kvaliteta, to znam iz prve ruke iz iskustava mojih prijatelja).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma