-
Htjela sam nešto pojasniti jer mi se čini da je nastao sukob i u različitom shvaćanju riječi "kontrola, kontrolirani HS". Roza spominje ljudska prava, Velikog brata i sl. pa mi se čini potrebnim reći da ja osobno (a vjerujem da ni većina nas koji smo za kontrolirani HS) ne zamišljam niti zagovaram tu kontrolu kao neko povećalo pod kojim bi roditelji koji se odluče za HS trebali biti više nego itko drugi. Kontrola se odnosi na neki oblik provjere da dijete ne zaostaje u obrazovanju, NE na neselektivnu kontrolu roditelja, upade u kuću, ulaženje u ostale sfere odgoja i slično. Samo kontrolu tog obrazovanja koje su roditelji svojevoljno preuzeli na sebe.
Prije par stranica je Cubana linkala ponešto o HS-u u UK i Sloveniji. Ne čini mi se da je u UK zakonom uveden HS bez kontrole, samo da ta kontrola nije stalna i da se ne prati nužno školski kurikulum, ali tamo jasno piše nešto u smislu da država zadržava ovlast zahtjevati da dijete uđe u školski sustav ako po ocijeni državnih kontrolora nije adekvatno obrazovano kod kuće.
I još jedna crtica o "live and let live" filozofiji. Čini mi se da je ona sasvim ok za pojedinca i stavove o nekim pitanjima. Ali kad država zauzme takav stav po pitanju obrazovanja djece, to zapravo znači "We don't give a f*ck". Iako možda našoj djeci ne treba briga države po tom pitanju, nekoj djeci treba i takve će djece uvijek biti, a kako je n.grace lijepo sažela prije par stranica- zakon pa tako i HS okvir se neće donijeti za svaku obitelj posebno, nego tako da svoj djeci pruži barem mogućnost stjecanja određenog minimuma obrazovanja.
A ja opet pitam- zašto nekome smeta kontrolor u tramvaju, ako se ne šverca?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma