Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Uf, kasnim...

Što se tiče provjere na kraju srednjeg obrazovanja (u dobi od 18-19 godina) - pa kasno je to da se nečije eventualno upropašteno obrazovanje spasi. Da ne govorim o osobnoj, najblaže rečeno, skepsi o HS-u do te dobi.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj sis prvotno napisa Vidi poruku
    Uf, kasnim...

Što se tiče provjere na kraju srednjeg obrazovanja (u dobi od 18-19 godina) - pa kasno je to da se nečije eventualno upropašteno obrazovanje spasi. Da ne govorim o osobnoj, najblaže rečeno, skepsi o HS-u do te dobi.
    Ja u životu ne polazim od stajališta da je zakon loš jer će ga sigurno neko zloupotrijebiti. Neodgovornih roditelja uvijek ima, i kako je neko rekao ni odlazak u školu ne garantiru nikakvo obrazovanje ako roditelji ne daju djetetu vjetar u leđai ne potiču ga.
    Ako je moguče nekog ubiti sa knjigom, nećemo spaliti sve knjige jer tamo negdje postoji manijak koji će ljude ubijat atlasom.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Ja u životu ne polazim od stajališta da je zakon loš jer će ga sigurno neko zloupotrijebiti. .

Da smo svi cvijeće, zakoni nam ne bi ni trebali.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mikka, mrsko mi je ovo reći, ali želja za stjecanjem novih znanja je samo jedan od motiva upisa na fakultet (često ne i najvažniji).
    Ne bih ponavljala ono što je prije par stranica lijepo rečeno o predznanju potrebnom da se fakultet upiše.
    I nikako se ne mogu oteti dojmu da kad govoriš o fakultetu ne misliš na nijedan prirodoslovnog ili tehničkog smjera. I sigurna sam da bi ti iskustvo takvog faksa promijenilo vidike o učenju i svladavanju znanja. Govorim u kontekstu perspektive HSanog djeteta.
    Posljednje uređivanje od sis : 24.05.2011. at 15:27

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odnosno, otkud ti takva pretpostavka. Ja sam ga zavrsila, i isto mislim ko i ona...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam sis odgovarala al sam spora

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja iskreno mislim da oni roditelji koji neglektaju svoju djecu obožavaju školski sistem. Škola je pored mjesta gdje dijete stiječe obrazovanje i mjesto gdje dijete provodi večinu svog vremena, a to vrijeme roditelji imaju za sebe, i sumnjam da bi ga se rado odrekli. Poznajem masu roditelja koji nisu po meni najidealniji roditelji, i dijeca redovno idu u vrtić i školu, a starci jedva dočekaju.

Al ne mislim pod ovim da su svi roditelji koji šalju djecu u vrtić i školu lopi roditelji - da me se ne razumije krivo, nego između masu onih koji su OK nađe se pokoji koji nije OK i koristi te institucije da bi se rješio djeteta bar na pola dana.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Al ne mislim pod ovim da su svi roditelji koji šalju djecu u vrtić i školu lopi roditelji - da me se ne razumije krivo, nego između masu onih koji su OK nađe se pokoji koji nije OK i koristi te institucije da bi se rješio djeteta bar na pola dana.
    Ne razumijem.
    Pa je li onda za dijete bolje da je pola dana u okruženju gdje se druži s vršnjacima, uči, igra i sl. ili da je doma s roditeljima koji ga zanemaruju?

I kakve to veze ima s temom?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •