Čokolina , većina nas je između, bar sam ja stekla takav dojam...

Možda bi bila tema neke druge teme, ali činjenica je da bi školu kao sustav trebalo promijeniti...Paradoksalno je da kurikulum koji je na snazi zagovara rasterecivanje učenika, korelacije među predmetima itd., dok s druge strane znamo da su nam prvašići preopterećeni....
ja bih recimo ukinula bilo kakve vanjske predavače u prvom razredu. Gradivo smanjila na minimum. Po meni taj prvi razred treba biti prijelaz iz vrtića u školu...Ono na čemu bih se bazirala je razvijanje samostalnog, istraživačkog , kreativnog razmišljanja... Po meni je u tome glavni problem cijelokupnog školstva danas, od osnovne škole , pa do fakulteta, i dalje. Diplomski radovi su prepisivanje citata, magisteriji isto većinom, zbrajanje znanstvenih radova u biografiju, po meni totalni užas. Da se vratim na Leonarda i na to da on nije većinu vremena šarao ili slikao, nego istraživao.... i tu se djelomično slažem sa zagovarateljima HS (ne ovima na forumu), nije najnužnije sa 7 godina znati puno toga, nego znati kako tražiti, razvijati maštu, spajati znanja, zaključivati samostalno...

Jedan od razloga zbog kojih sam protiv HS kao izbora za moju djecu je to da škola nije samo obrazovna institucija, nego se uči neformalno jednako koliko formalno...RAzvija se društveno ponašanje, prijateljstva , pristojnost, koncentracija, poštivanje autoriteta (molim ROzu da to ne shvati anarhistički , ne govorim o autoritativnosti), i još milijun stvari...
Ja bih držala niže razrede do 6-og, od trećeg uvodila dodatne predavače predmete, osnovnu školu produžila još jednu godinu i tako još puno stvari