Citiraj Čokolina prvotno napisa Vidi poruku
"and not benefiting from adult manipulation"

ovo sam zaboravila komentirati. Mislim da ni jedno djetetovo znanje nije slobodno od manipulacije od strane odrasle osobe, velikim dijelom kad su djeca mlađa. Mislim da djeca dosta kopiraju i roditelje, vide da oni čitaju, pa ih zanima što je to, pa roditelji sretno dijele s njima zbog čega dijete ode u to još više, pa dijete počme nešto raditi i kad je roditelj sretan i naasmijan zato što dijete to radi, dijete to nastavit raditi, pa zavoli glazbu ili neku drugu umjetnost jer ga roditelj, koji to voli, vodi na koncerte ili izložbe, itd. Nisam sigurna kad smo stvarno imuni na utjecaj naših roditelja. Odrasli stalno oblikuju malu djecu. Sad, sigurno stoji onaj argument da roditelj utječe na to da mu dijete ne bude podložno glupostima iz današnje kulture (on će ga rdije hs), kao slušati cajke, ali to mi je baš i argument za to da dijete nije tako slobodno u izboru svega toga (svojih interesa) kao što se na prvi pogled čini. Dakle, roditelj će više manje oblikovati dijete na svoju sliku i priliku i toga što on misli da je za njega dobro, što meni ne smeta toliko ako je to nešto pozitivno, ali nije to ni toliko "slobodno".
Kako je ovo točno! Volim čitati tvoje postove.