Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Unschooling je neškolovanje - dok obrazovanje kod kuće (homeschooling) podrazumijeva praćenje i učenje programa kod kuće, umjesto u školi, od roditelja i/ili u njihovoj organizaciji, a ne od učitelja i profesora u školi, neškolovanje odbacuje svaki formalni obrazovni program. To znači da dijete uči samo kroz iskustvo svog života, onakvo kakvo ono je, dakle, kroz rad, igru, socijalnu interakciju. To je ono što je postojalo tisućama godina, za većinu koja se nije imala prilike školovati, pa su seoska djeca učila obrađivati zemlju i uzgajati domaće životinje, a obrtnička su izučavala razne zanate. Tako nešto se ne može provesti u intelektualnim zanimanjima.
    ovo boldano nije sasvim točno, barem koliko sam ja shvatila.
    US znači da dijete ne prati školski kurikulum. i to je to.
    hoće li dijete ići na razne tečajeve(kojih u UK recimo ima puno više nego kod nas) ili organizirane radionice, predavanja, ili pak ono što mi nazivamo nastavom u prirodi, njihov je izbor.
    i dakako da se može provesti u svim zanimanjima, jer ne isključuje to da dijete uči i iz knjiga.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa Vidi poruku
    ovo boldano nije sasvim točno, barem koliko sam ja shvatila.
    US znači da dijete ne prati školski kurikulum. i to je to.
    Mislila sam na propisani školski program.

I mislim da se neškolovanje ne može provesti u svim zanimanjima, jer mu nedostaje sustavnost.
    Posljednje uređivanje od Zdenka2 : 25.05.2011. at 19:22

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •