Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
Vrijeska, bojim se da si me krivo shvatila

ma ti si mi samo prelila čašu s primjerom aerodroma...

u biti sam tužna koliko je sav trud općenito omalovažavan, i što je svatko uvjeren da može bolje i da drugi rade samo loše (bila je ona reklama za neko pivo gdje su milijuni Hrvata nogometni treneri i sl. )

Godine su pokazale da je školovanje u škole u mnogim detaljima bolje, nego lošije... Saradedivi je iznijela pozitivan primjer, ali uz napomenu da se uopće ne zna koliko djece je HS i kakvi su im rezultati (a sudeći po nekim napisima u britanskim novinama, ne bih rekla da je društvo nešto pozitivno profitiralo od HS - dapače, sve im je lošija situacija među mladima i po pitanju obrazovanja i općenito društvenog ponašanja, ovdje mislim na delinkvenciju i sl.)

Uvjerena sam da naše društvo (mislim na RH) nije doraslo takvim promjenama jer bi mnoga djeca ni kriva ni dužna ostala zakinuta za obrazovanje i školovanje. Kod nas je i ovako razina obrazovanosti vrlo niska, dapače, mislim da je većina našega naroda vrlo neuka, da ne upotrijebim drugu riječ ... Mnogi i ovako nisu uopće nikakav poticaj svojoj djeci, HS bi im bio izlika za njihovu vlastitu roditeljsku lijenost i neznanje.
Pa i ona sva djeca čiji su roditelji slabijeg imovinskog stanja i jedva plaćaju djeci prijevoz do škole. Vjerujem da bi većina odmah odustala od slanja u školu. A ti isti roditelji nemaju niti znanja niti volje da nauče svoje dijete osnovnim znanjima za koje mi većina smatramo da je opća kultura... I dalje je u našim krajevima vlada razmišljanje "neka se Anica dobro uda, što će joj škola..." A možda bi baš ta Anica uz malo truda i podrške sastrane, mogla biti jednoga dana na Jadrankinom mjestu ...

MamaJu, Roza i slične su drugi par rukava. No, to je manjina u RH. Ma na prste bi se takvih roditelja moglo izbrojati ... Čak bih im i svoju djecu dovela na dodatne satove nečega o čemu ja nemam pojma ...