eto, a meni smeta što ti ne vidiš da kad ovako nešto napišeš, s jedne, pozitivne strane stoji sve ono što je pozitivno, odnosno tvoja obitelj, a na onoj negativnoj, drugoj strani, smo svi mi ostali, naša djeca i naše obitelji. kuiš?smeta mi da mi dijete kupi loše navike drugih (ne mislim da drugi imaju samo loše navike al ima i tih) smeta me da ga ubacujem u neprirodan okoliš u kojem boravi 8 sati dnevno sa ljudima svoje uzrasti od kojih realno nema previše toga za naučiti, smeta mi da mi dijete odgaja država a ne mama i tata, smeta mi da mu usađuju vrijednosti u koje ja ne vjerujem, smeta mi da je pod konstantnim pritiskom zbog testova ispitivanja, smeta mi da se mora prilagođavat masi i zbog toga možda zanemarivat neke svoje ne popularne osobine samo da bi se uklopio...
ali, u neku ruku imaš i pravo, bar što se mene tiče, mislim da je fakat teško dati argument koji bi mene uvjerio da će vaša djeca ekstra profitirati na način da žive život kao djeca u linku od sramežljive. da to počnem gledati umjesto kao sebičnost, na način da je to nesebično. umjesto kao ograničavajuće, na način da je takav život oslobađajući.
i znam da ne znači odsustvo djece u teoriji. u praksi, kad imaš cijelu farmu za održavanje, životinje, nasade itd, imaš gradivo koje moraš proći s djecom, sa ili bez kurikuluma, svejedno, imaš kuću za održavanje, jelo za kuhanje (ako se radi na farmi, a ustajanje je u pet ujutro, onda bar dva put na dan moraš imati skuhano), di ćeš još utrpati druženje, to valjda samo ti znaš.
biti će bojim se skajp, ekran i slušalice na ušima, pa ti miško uči kemiju i fiziku.

Odgovori s citatom