potpis na seni i cvijetu.
I izvrsno je cvijeta rezimirala ono što i mene smeta u ovoj diskusiji na strani zagovornika HS-a.
Već sam napisala 10 puta da mi je HS ok opcija, mogu zamisliti okolnosti u kojima bi privremeno ili povremeno i sama to provodila. Čak mislim da bi za to bila sposobna kroz čitavu osnovnu školu uz naravno puno puno truda i pod uvjetom da ne radim.jedna je stvar da hs može biti dozvoljena opcija, nek bude. ako roditelji smatraju da imaju dovoljno znanja, dovoljno vremena, dovoljno novaca da ne treba jedan od njih raditi i da mogu kupiti sve te knjige iz kojih će djeca učiti, dovoljno smisla za podučavanje...
a druga je stvar prikaz hs kao bolju opciju od školstva. generalno. a školstva kao broken model. i jedno i drugo imaju svoje prednosti i mane.
No opet, sigurnost s kojom recimo Roza priča o HS-u do mature, maturi kao piece of cake, sve će se to nekako naučiti, jednodimezionalnog stajališta o znanjima stečenim u školi (seni je recimo savršeno objasnila čemu služi "ozloglašena" matematika u školskom kurikulumu) mene navodi samo i jedino na ono da je najgore ne znati i ne biti svjestan da ne znaš tj. što manje znanja-više samopouzdanja.
I sve kužim Roza, i to da želite živjeti negdje gdje škola nije nadohvat ruke, i to da ćete angažirati i dodatne osobe za poduku, i to da smatraš da nije presudno znanje nego motivacija (koju nikako ne treba podcijeniti) pa da zato kažeš da svatko može HS-at, ali to da ti već sada odbijaš uopće mogućnost da će tvoje još tako malo dijete uopće ići u školu do srednjoškolske mature, ili da Saradadevii tako nonšalantno odbacuje tvrdnju da je škola tekovina civilizacije- to mi je stvarno previše (vjerujem, ne samo meni) i nije više samo pro HS i pozitivno.