RozaGroza prvotno napisa
Ti a i puno drugih stalno vučete vodu na svoj mlin, a ne pokušavaš niti shvatiti što ti se govori.
MENI je sistem sr.anje a tebi je dobar. To ne znači da ja tebi želim nametnuti da i tebi bude sr.anje nego baš obrnuto, ti meni želiš nametnuti da bez obzira na mane koje očito ima ja bi trebala prihvatiti to što mi se daje BEZ DA SAM TRAŽILA jer eto to je sigurno za moje dobro (nikad dokazano) i pošto ti tako misliš moram tako misliti i ja. E sorry, meni je sistem i dalje sr.anje i ne mislim kao i ti, moš se popet na čičimak neću mislit kao i ti. Ne znači da mislim da si ti glupa i da moraš preć na "moja uvjerenja" nego te molim da prestaneš meni uvaljivat svoja kao mjernu jedinicu za kvalitetu života. To što ja tupim po svom tupim jer ja za razliku od tebe ne mogu ostvariti po zakonu sve što bih htjela za svoje dijete, a ti možeš jer su tebi zakoni o školstvu OK, a MENI NISU! I iskreno, ne želim ni da moje dijete bude odgajano tako da mu ovi sadašnji zakoni budu dobri, jer ja sam mu majka i želim da njegov otac i ja utječemo na njega najviše što je moguče, u skladu sa njegovim
htjenjima i karakterom. Dakle JA ŽELIM ODGOJITI I OBRAZOVATI SVOJE dijete. Smatram da je pravo svakog odgovornog roditelja da to isto želi za svoje dijete, makar to bilo školovanje na visokim školama kao što večina želi, makar to bio neki avanturističan život kakav zamišljam da je Mikkin, ili makar to bio neki "staromodni konzervativni" poput mog.
Dali HSeri ikome ovdje nameću da ne šalju svoje dijete u školu? Da se uopće ne dodirujemo činjenice da ja također plačam poreze da bi te škole funkcionirale. Vidila bi koliko bi roditelji bili zadovoljni školama da ih sami plačaju iz svog đepa. Da li bi se onda imali pravo pobuniti i reči ovo mi ne paše i ne vrijedi mog novca?