Sto se stana tice, kako gdje i kako kada.
A i kreditna sposobnost znaci imati odredjene prihode i obvezanost na odredjene prihode (koja onda ne dopusta da se radi manje ili da se uopce ne radi)
Ili parafrazirani Rousseau "Man is born free but everywhere is in property chains"
Da me krivo ne razumijete, imati vlastiti stan/fino uredjeni stan/novi auto/novu odjecu i obucu, privatnu zdravstvenu skrb, povremenu ili stalnu itd... su aspiracije za koje ne mislim da su lose, manje vrijedne.
Ono sto zelim reci je da je moguce te aspiracije smanjiti da bi se dobilo za uzvrat nesto sto se vise u odredjenom trenutku vrednuje, sto ti je vaznije u tome trenutku zivota, iz bilo kojeg razloga, ideoloskog, praktickog, emocionalnog stanja djeteta ili nedostatka dobrih skola u kvartu.
Nekada, naravno, to ne funkcionira i ma koliko aspiracije bile niske, ne moze se izvuci kraj s krajem.
Helen, moja poznanica koja je sama kao dijete i mlada osoba bila Home ed, upisala je svo svoje troje djece po prvi puta, prije nekoliko mjeseci u skolu u punom vremenu (u dobi su od 12, 9 i 6 godina) jer je trebala povecati broj radnih sati da bi odrzala biznis koji vodi (a muzev biznis je na rubu bankrota).