Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Možda će biti jasnije ako svoje mišljenje preformuliram: zaposlenje od jednog ili dva dana u tjednu nije ozbiljno zaposlenje. U hrvatskim uvjetima to je ujedno i teško ostvarivo. Nemam predrasuda prema radu uopće ni prema ženskom, ni prema neplaćenom (i to ulazi u moju satnicu).

Inače, jako se slažem sa seni u onom dijelu gdje otvara još jedan novi problem, to jest usredotočenje roditelja na dijete koje zauzima gotovo sav prostor osobnog života roditelja. Slažem se da je to štetno i za roditelja i za dijete. Ove ideje o djetetu kao vlasništvu roditelja koji "sve zna najbolje za svoje dijete" i mene užasava.

Povlačim ovaj pridjev "ozbiljan" (koji nisam ja ni uvela u diskusiju). Neka umjesto njega stoji: nije zaposlenje s punim radnim vremenom. Ovo nije rasprava o ženskom radu ni zapošljavanju, a osim toga, nije mi namjera ocjenjivati nečije zaposlenje i rad. O zaposlenju tijekom jednog ili dva dana u tjednu sam raspravljala samo u kontekstu raspoloživog vremena za obrazovanje djece kod kuće.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Povlačim ovaj pridjev "ozbiljan" (koji nisam ja ni uvela u diskusiju). Neka umjesto njega stoji: nije zaposlenje s punim radnim vremenom. Ovo nije rasprava o ženskom radu ni zapošljavanju, a osim toga, nije mi namjera ocjenjivati nečije zaposlenje i rad. O zaposlenju tijekom jednog ili dva dana u tjednu sam raspravljala samo u kontekstu raspoloživog vremena za obrazovanje djece kod kuće.
    u nl je normalno da se radi 24 sata tjedno. kako su klinci u skoli srijedom i petkom samo pola dana masovno je slucaj da mama recimo radi pon, ut i cet a tata recimo radi neka druga tri dana pa klinci samo jendom tjednom nakon skole idu nekud na boravak ili imaju cuvalicu

ljudi sa prilicno ozbiljnim titulama i karijerama funkcioniraju tako

u praksi je cesto slucaj da je vise kod kuce roditelj koji je imao manja primanja i nije vezano za spol.

nas HS je sto se akademskog funkcioniranja super jer prelazimo vise gradiva, dodajem puno vise nego sto je programom predvidjeno, ali sebastianu nedostaju klinci njegovih godina jer je u kvartu jedini klinac koji je kod kuce

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •