Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
Veliku ulogu igra lifestyle. Sigurna sam da ima obitleji koje mogu preživjet sa 4-5 somova mjesečno, ali sam isto tako sigurna da se ti ljudi odriču mnogo stvari kojih se one obitelji koje žive na dvije plače od po 5 somova ne odriču. Neko je bio napisao, koliko para toliko muzike. Ja osobno npr nemam love za nove krpe pa si krpam stare i učim šit da bi mogla taj dio za obitelj sama rješavat bez šopinga. Ima tu jako puno prostora za manevar, kad si ne možeš priuštiti stvari shvatiš da ti ni ne trebaju ili naučiš improvizirat.
Ja sam dobila sasvim solidan HS iz šivanja, pletenja, kukičanja, veza i ostalih ručnih radova. I iz kuhanja. I iz obrade vrta/voćnjaka, skupa s plodoredom, iako to koristim čisto vikendaški jer sam odabrala živjeti u gradu. Iz stočarstva nisam jer nije bilo prilike (nisam to vidjela uživo). I nisam jedina (trenutno mi vještičica pada na pamet kao odličan primjer domaće edukacije iz raznih praktičnih vještina).

Iako su me roditelji mogli poučiti i matematici i glazbi, nisu to učinili nego su me poslali u školu. Popunjavali su rupe u redovnoj edukaciji kako su znali i umjeli.

Mislim da je danas i ovdje također pametno uzeti najbolje od svega što se nudi za edukaciju djece i regularno obrazovanje dopunjavati kod kuće.

Jako puno ovisi o tome i za što dijete/osoba ima interesa - ako nema smisla za npr. krojenje i šivanje, uzalud edukacija. A na svojoj vlastitoj koži sam se osvjedočila kako sam dvije svoje bake koje su me poučavale krojenju prestigla zahvaljujući znanju nacrtne geometrije. Iz srednje škole.