Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    I nemojte mi reći da nije super kad na roditeljskom pohvale vaše dijete da je u nečemu najbolje. Srce k'o planina. Toga nema u HSS. Pohvala godi. Sad ćete reći da i doma dijete može dobiti pohvalu, ali to nije to. Meni to nije to.

Trudim se razmišljati divergentno, ali stalno me vuče misao: zar nije najbolje uzeti od svega pomalo: škola neka uči ono što moraju znati, a roditelji i tečajevi neka razvijaju druge sposobnosti.

Ima divnih učitelja i učiteljica, ne samo u osnovnim, nego i u srednjim školama. Meni je u školama bilo super. I doma, s mamom i tatom. I na putovanjima. I ljeti kod none na selu. I na talijanskom, baletu, glazbenoj. Bilo bi divno da djeca imaju takva sjećanja na svoje djetinjstvo.
    ne sviđa mi se takva javna prozivka , bilo dobra , bilo loša na roditeljskim sastancima. pumpa ego, a prema nepohvaljenima ili ćak pokuđenima stvara predrasude od strane drugih roditelja i školskih kolega.
    istina , ovo nema veze sa OKK-om nego školskim sistemom.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    ne sviđa mi se takva javna prozivka , bilo dobra , bilo loša na roditeljskim sastancima. pumpa ego, a prema nepohvaljenima ili ćak pokuđenima stvara predrasude od strane drugih roditelja i školskih kolega.

Ja na sastancima javno imenujem samo the best of. A roditeljska lica se ozare više nego da sam im poklonila vreću dukata.

Negativne stvari rješavamo u kabinetu,u četiri oka.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Ja na sastancima javno imenujem samo the best of. A roditeljska lica se ozare više nego da sam im poklonila vreću dukata.

Negativne stvari rješavamo u kabinetu,u četiri oka.
    Jasno, vjerojatno se onima neprozvanim smrkne.

Hoću reći da bi smisao pohvale bio za sve koji su uložili poseban trud da bi postigli rezultate (kakvi god oni bili) i oni koji su napredovali od zadnjeg puta. Ne samo oni koji su po ocjenama posebno dobri.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Jasno, vjerojatno se onima neprozvanim smrkne.

Hoću reći da bi smisao pohvale bio za sve koji su uložili poseban trud da bi postigli rezultate (kakvi god oni bili) i oni koji su napredovali od zadnjeg puta. Ne samo oni koji su po ocjenama posebno dobri.
    Selekcija nije samo najbolji po ocjenama,naravno.

U svom razredu imam svakakve kombinacije ,od odlikaša-markiranata,vrlo dobrih koji se jako trude i onih koji su u teorijskom dijelu jadna trojka,ponekad i dvojka,ali su zato majstori u praktičnom dijelu nastave, odnose medalje na praktičnim natjecanjima,itd.
    U suglasnosti s razrednim vijećem donosimo odluke koga pohvaliti kojom pohvalom,koga nagraditi itd. Nije da po defaultu pohvaljujem samo odlične,ni sve odlične.Ne.

Nikad nisam pohvalila odličnog učenika koji se bezobrazno i neodgovorno ponaša prema drugim učenicima i nastavnicima.

isprika na offu, sad smo zbilja otišli daleko

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni je ovo jedna od stvari koje mi jako smetaju sa školskim sistemom, ma više i od kurikuluma i od svega. Te javne pohvale, pokude - ocjene su mi toliko užasna stvar da ne mogu vjerovat da to roditelji tako olako prihvačaju, bile dobre bile loše. I neminovno je da ako netko ima 5 u sebi misli da je bolji od onog tko ima 3 a onaj koji ima 3 sigurno negdje u sebi misli da je lošiji, rijetke su iznimke dovoljno jake da taj pritiak podnesu i da im to ne zaigra sa umom, pogotovo u takoj mladoj dobi.
    I sad kad je moje dijete stvarno još malo, ne volim kad mi u parku govore što je napredan, što je ovo što je ono, pogotovo ne volim da mu podilazi rodbina i ljubi mu slatko malo dupence, al svejedno dupence. Ok odoh sad predaleko...ali uglavnom, ne mislim da je ocjenjivanje, javno ili ne, dobro za djecu.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Roza,ocjene mogu biti i poticajne.

Ja sam bila bila generacija koja je od 1-4 osnovne imala opisne ocjene.
    I bila sam...ne znam...svašta je učiteljica napisala u knjižicu, ni mami ni meni nije baš bilo jasno kakav sam zapravo đak.

Preporodila sam se došavši u 5.razred kad smo dobili "prave" ocjene.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Roza,ocjene mogu biti i poticajne.

Ja sam bila bila generacija koja je od 1-4 osnovne imala opisne ocjene.
    I bila sam...ne znam...svašta je učiteljica napisala u knjižicu, ni mami ni meni nije baš bilo jasno kakav sam zapravo đak.

Preporodila sam se došavši u 5.razred kad smo dobili "prave" ocjene.
    Meni su te opisne puno bolje od brojčanih, barem više govore o samom ućeniku, kakve su mu sklonosti i sl.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •