Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Još uvijek nema nikakvog odgovora o dugoročnim iskustvima.

Mene doista zanima usporedba konačnih rezultata obrazovanja na ovaj ili onaj način. Zanima me kakvo znanje djeca obrazovana kod kuće imaju na kraju obrazovanja, kako dobivaju diplome, kakva zanimanja imaju, na kojim se radnim mjestima zapošljavaju i u kojoj mjeri, drugim riječima jesu li ravnopravni i konkurenti kod zapošljavanja.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku

Mene doista zanima usporedba konačnih rezultata obrazovanja na ovaj ili onaj način. Zanima me kakvo znanje djeca obrazovana kod kuće imaju na kraju obrazovanja, kako dobivaju diplome, kakva zanimanja imaju, na kojim se radnim mjestima zapošljavaju i u kojoj mjeri, drugim riječima jesu li ravnopravni i konkurenti kod zapošljavanja.
    nisam najbolja osoba da bih ti dala informaciju o tome, ali ovih dana sam našla jedan članak gdje ima malo o tome:
    http://www.timesonline.co.uk/tol/lif...icle678498.ece

i ta djeca znaju na fakultete, izgleda da neka dobiju solidno obrazovanje, neki rade ono što se radi sa srednjom školom... ali naravno, to su sve informacije iz engleske, ništa kod nas. englezi imaju te razne ispite koji ih mogu dovesti do fakuleta u par koraka, završiš par kurseva online ili navečer (ako ne griješim),,platiš i učiš ako hoćeš. Dakle šaroliko. Ali ono što mi je upalo u oči da su većina roditelja plaćala instrukcije, pogotovo starijoj djeci. Koliko mi se čini iz ovih par zadnjih postova iz engleske kažu mi da su tečajevi na tim njihovim klubovima kao neki večernji, rekreacijski tečajevi, vidim jako malo konkretnog učenja (nadam se da ne brijem akademski, ali ako je tu povijest, moglo je biti i još nešto).. znači da se ipak sve svodi na poučavanje roditelja i onda ako oni misle da to djeci treba, vanjskih instruktora.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Čokolina prvotno napisa Vidi poruku
    nisam najbolja osoba da bih ti dala informaciju o tome, ali ovih dana sam našla jedan članak gdje ima malo o tome:
    http://www.timesonline.co.uk/tol/lif...icle678498.ece

i ta djeca znaju na fakultete, izgleda da neka dobiju solidno obrazovanje, neki rade ono što se radi sa srednjom školom... ali naravno, to su sve informacije iz engleske, ništa kod nas. englezi imaju te razne ispite koji ih mogu dovesti do fakuleta u par koraka, završiš par kurseva online ili navečer (ako ne griješim),,platiš i učiš ako hoćeš. Dakle šaroliko. Ali ono što mi je upalo u oči da su većina roditelja plaćala instrukcije, pogotovo starijoj djeci. Koliko mi se čini iz ovih par zadnjih postova iz engleske kažu mi da su tečajevi na tim njihovim klubovima kao neki večernji, rekreacijski tečajevi, vidim jako malo konkretnog učenja (nadam se da ne brijem akademski, ali ako je tu povijest, moglo je biti i još nešto).. znači da se ipak sve svodi na poučavanje roditelja i onda ako oni misle da to djeci treba, vanjskih instruktora.

Cokolina, to Ken Robinson zove paradigmom koja pociva na prosvjetiteljskoj ideji uma (iz 18. st) .

Onaj Louisin clanak o filozofiji autonomnog ucenja je sazetak za drugaciji pristup, ali se on ne moze uzeti u obzir, ako jedino "ozbiljno, konkretno" ucenje je ono koje se dogadja po ovoj gore paradigmi.

Da ti napisem malo detaljnije sto oni rade na toj povijesti, diskvalificirala bi je vjerojatno iz kategorije akademskih znanja.

Zemljopis se uci iz Thames River explorer visit
    Biologija iz Natural History Museum visits
    Povijest/Knjizevnost/Matematika/ Zemljopis/Latinski/ Glazbeni itd... iz Museum of London visit

Sve se ustvari svugdje moze uciti.

To je point, ali to je tesko prepoznati/prihvatiti/ razumijeti ako se stalno polazi od toga da pravo znanje, ozbiljno znanje, konkretno znanje je samo takvo koje dobijes kada dobro zagrijes stolicu i zapamtis ono sto je netko ispredavao.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku

Mislim da za Englesku postoje neki rezultati, raspitat cu se i probati nabaviti.
    Alan Thompson je prije nekoliko godina objavio knjigu-rezultate istrazivanja vezanog za HE, ali mislim da je fokus bio na tome Kako djeca uce izvan skole. Mozda ima nesto i o njihovim daljnjim profesionalnim putevima, pogledat cu.

Ja imam mnostvo primjera iz okoline, ne znam je li bi ti to bilo interesantno/relevantno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •