Školska "neobrazovanost" ne znaći da je čovjek tudum kojeg ne zanima ništa drugo nego piva ispred dućana nakon cjelodnevnog posla u skladištu.
A zanimljiva je činjenica, koju sam nedavno pročitala u nekim novinama ne uzimajte me skroz na riječ jer nema pojma odkle im podaci, da samo 10% ljudi koji upišu faks u Hrvatskoj taj faks završe u nekom normalnom vremenu, svi ostali su oni koji se povlače godinama i završe iza 30e ili uopće ne završe. Ima i onih koji mjenjaju faks svako godinu dana, nemaju pojma što žele od života, ali imaju toliki pritisak društva da moraju imat taj čuveni papir da će na kraju završit bilo što samo da budu visoko obrazovani.

Bedasto je negirati da su škola i fakultet jedan veliki pritisak. Htjeli ne htjeli društvo te drugačije percipira ako imaš papir, pa makar ti radio nešto deseto (kao npr ja) i makar mrzio posao ko oni iz reklame za pan pivo, više te poštuju od nekog pekara, a taj pekar može bit zanimljiviji, educiraniji i sretniji 50 puta od nekog akademika koji dane provodi od domjenka do domjenka muka mu je više od svega i - i to sve na račun poreznih obveznika.