RozaGroza prvotno napisa
Najiskrenije, nadam se da moje dijete neće niti željeti upisati studij medicine, potrudit ću se da ga odgojim tako da mu to ne bude krajnji cilj u životu - zašto - zato jer ako i upiše i završi i postane cjenjen lječnik, 90% svog života provodit će na poslu, zanemarit će obitelj koju će viđat kako spada možda 2 dana mjesečno, vrlo vjerovatno će razvit dozu bezosjećajnosti kako bi opstao na poslu itd itd.
A to da moje dijete možda neće moći upisati faks medicine nakon HSanja, možda i neće uspjet ako baš i bude želio, ali to je isto jedna od stvari sa kojima će se morati nositi u životu, jer sam sigurna da ima puno veći broj onih koji sanjaju cijeli život da postanu neko i nešto, upišu određen faks, završe srednju sve sa peticama, polože državnu maturu bez problema, a onda zakažu na prijemnom i ne zadovolje. Poznajem više takvih ljudi nego onih koji su upisali medicinu ili fiziku ili kemiju.Na tih 100 koji se prime ima još 2000 onih sa završenom školom koji su otpali i nisu zadovoljili - i sad, iako su sanjali cijeli život da budu doktori, nisu upali na faks, društvo pritišče da se mora studirati, ti svi ljudi pohrle za prvim sljedečim izborom gdje mogu zadovoljiti kriterije, jer ne dao ti Bog večeg zla od ne upisanog fakulteta.
I taj bumbak...whatever...