Da, istina s vremenom kako dijete odrasta mjenja se moja percepcija njega, upoznajem ga i osluškujem njegove afinitete, gledam koji su mu interesi, gledam. To je jako važno, biti tu, i znati svoje dijete dovoljno dobro da znaš kad si u krivu i kad si krivo procjenila (tu HS ima prednost naspram školskog sistema). Mogu se ja nadati da on neće htjeti biti doktor, ali ako vidim u određenoj dobi da je to njegov poziv, ja ne da mu neću stajati na putu nego ću mu pomoći kao što svaki ropditelj pomaže svojoj djeci. Sad pišemo hipotetski, bar mi koji još imamo malu djecu i ne HSamo, iznosimo svoje razloge i svoja uvjerenja. Pa sam i ja iznjela svoja. A da ću ja bit kamen spoticanja svojem djetetu neću sigurno, previše nekako ja to sve skupa kužim al valjda ko Mikka ne znam objasniti. Ali ne brinem se da ću iz nekog straha ili posesivnosti reagirat i zbog toga ga limitirat, jer toga nemam u sebi, ne bojim se, nisam posesivna, volim slobodu, i ako smatram da ja imam pravo na nju onda definitivno smatram i da moje dijete ima pravo na nju.

Odgovori s citatom