Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    ja se u jednom dijelu slažem s mikkom.

zato jer sam jučer poludila na izjavu 3 19-godišnjakinje koje su se

izgubile, pazi molim te, izgubile u Zagrebu ????????????? a trebale su

doć do UČiteljske akademije od autobusnog kolodovora ( sve 3 su iz KLc, znači nisu u zg prvi put )..... prestrašno, a kako su se samo uvrijedile na mene kad sam im rekla da to nije normalno .
    meni je smisao za orijentaciju koma
    ja se praktički svakodnevno negdje izgubim
    ako ne idem poznatim rutama, nego samo jednu ulicu skrenem van uobičajenog više ne znam gdje sam i gdje treba ići
    istok, zapad, sjever, jug
    pojma nemam gdje je to
    trebala sam ić na bundek
    kažu mi idi u smjeru sljemena
    ja ne znam gdje je sljeme
    moram razmišljati što je lijevo, što je desno
    kada negdje idemo moja V vodi, jer ako ja vodim izgubit ćemo se
    tako da mogu te cure razumijeti

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ako ne idem poznatim rutama, nego samo jednu ulicu skrenem van uobičajenog više ne znam gdje sam i gdje treba ići
    pojma nemam gdje je to
    trebala sam ić na bundek

ja ih privatno poznam , pa mi nije jasno ako netko može otić van na dernek u Sloveniju, da nije u stanju uzet kartu i doć do UA.od autobusnog kolodvora......

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    ovaj "fenomen" zivljenja s roditeljima do 40 u nasim krajevimaje cisti produkt ekonomske situacije, u kojoj je odvajanje financijski tesko.

cak i kod ovih, kako cvijeta kaze, njemaca se u posljednje vrijeme opaza porast broja djece koja zive duze s roditeljima, jer se je ekonomska perspektiva za mlade ljude promjenila na gore.
    Točno, riječ je o ekonomskim razlozima.

Istraživanje provedeno u EU pokazuje da Talijani najduže žive s roditeljima; često zasnuju i vlastite obitelji u roditeljskom stanu ili kući bez i najmanje želje da se ikada osamostale.

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    ovdje se svi zaprepaste kad cuju da zivis s roditeljima dok studiras, a kamoli nakon studija. ili bez studija, svejedno.
    Rekla bih da je to u Austriji više pitanje socijalno-ekonomskog položaja pojedine obitelji, nego bilo čega drugoga. Što je obitelj siromašnija, tim se ranije "rješava" djece (ne mislim to na loš način, zato sam i stavila navodnike). Nije neobično da djeca dobrostojećih roditelja žive s njima tijekom cijelog studija, ako studiraju u istom gradu ili da ih, ako studiraju u drugom, roditelji u potpunosti financiraju. Djeca iz siromašnijih obitelji koja se radi studija sele najčešće žive od stipendija i vlastitog rada.

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa Vidi poruku
    cvijeto, danas već i mainstream pedagogija pjeva da svi mi najlakše i najdugoročnije učimo ono što nam je zanimljivo,
    što možemo sami isprobati.
    djeca najviše nauče kroz igru tj kroz neoficijelno, ne- podučavanje.
    Da, learning by doing. Ali ta se metoda prakticira neovisno o tome obrazuje li se dijete u školi ili kod kuće.

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa Vidi poruku
    naučimo materinji jezik savršeno govoriti do cca 4., 5. godine a da nas nitko nije podučavao u klasičnom smislu.
    nisu nas učili gramatiku s dvije godine nego znatno kasnije, ali govoriti smo naučili.
    Uhm... Učenje jezika, pogotovo materinjeg, sasvim se razlikuje od svih drugih vrsta učenja i stoga ih ne bi trebalo miješati.

Npr. studenti Filozofskog i PMF-a (ili bilo koja druga dva fakulteta) mogu zajednički slušati predmete poput pedagogije, didaktike, psihologije odgoja i obrazovanja i sličnih, no imaju odvojene, zasebne metodike.

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    po zadnjem istraživanju sreće u hrvata, najsretniji su muškarci, koji imaju VSS, i prihode po članu obitelji veće od 8000 kn. a najnesretnije domaćice i penzioneri. po vlastitoj procjeni osobnog osjećaja zadovoljstva sa svojim životom. pa vi sad vidite. ni farmeri ne kotiraju baš kao sretni, btw.
    ovo samo kao anegdota, nemam pojma kako su i zašto provodili to istraživanje.
    Čitala sam o sličnom istraživanju provedenom u EU. Budući da je sreća krajnje subjektivan pojam i ne postoje mjerne jedinice, samoocjenjivanje je zapravo jedini način na koji se ona može "izmjeriti".

U istraživanju su došli do zaključka da su najsretniji zaposleni ljudi koji pripadaju višoj srednjoj klasi (dakle, ne i nezaposleni članovi dobrostojećih obitelji). Pripadnicima nižih društvenih slojeva, kao i onom najvišem, novac predstavlja preveliki stres, na ovaj ili onaj način i uvelike im umanjuje osjećaj sreće.

Citiraj Saradadevii prvotno napisa Vidi poruku
    javna predavanja poput ovih koje organizira npr. The Royal Institution http://www.rigb.org/contentControl?a...section&id=848
    ili razliciti fakulteti ili znanstvene institucije
    Nisam proučila link, ali moram reći da je prema javnim predavanjima potrebno imati prilično veliku količinu rezerve. Ako čovjek sam ne može ocijeniti kvalitetu predavača i onoga što on priča (a ukoliko se radi o posve drugačijoj struci, najčešće ne može), bolje je ne voditi djecu na to.

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    zašto se stalno provlači teza da netko tko je uspješan na profesionalnom planu jednostavno unesrećuje svoju obitelj?
    Potpis.

A kontradikcija je u tome što, da bi se djetetu moglo omogućiti OKK barem jedan roditelj mora biti izuzetno profesionalno uspješan ili pak cijela obitelj mora živjeti od nasljedstva. (Ako ne pričamo o OKK u stilu sela od prije stopedeset godina.)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku

Nisam proučila link, ali moram reći da je prema javnim predavanjima potrebno imati prilično veliku količinu rezerve. Ako čovjek sam ne može ocijeniti kvalitetu predavača i onoga što on priča (a ukoliko se radi o posve drugačijoj struci, najčešće ne može), bolje je ne voditi djecu na to.

a ko ti garantira kvalitetu predavaca u skoli i osim kvalitete predavanja otkud znas na koj nacin prakticira kontrolu znanja kod djece

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    a ko ti garantira kvalitetu predavaca u skoli i osim kvalitete predavanja otkud znas na koj nacin prakticira kontrolu znanja kod djece
    nitko
    al njihova stručna sprema daje minimum kvalitete.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Završen fakultet valjda.
    Imam dojam da se od dijece školovane u školskom sistemu očekuje zapravo manje od HS djece, jer HS djeca ne samo da (po mišljenju mnogih) moraju savladati sve što i djeca u školi nego moraju bit još i bolji da bi se dokazalo da je HS OK. A ako slučajno naiđemo na slučaj HS djeteta koje nije baš najnaprednije, osuda je puno veća nego kad školsko dijete zaostaje za kolegama.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, Krumpirić je u međuvremenu odgovorila.

Predavači su educirani i po pitanju prenšenja znanja i njegove kontrole. U slučaju nezadovoljstva djece ili roditelja postoje mehanizmi kontrole, od razine škole pa sve do inspekcije nadležnog ministarstva.

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    nitko
    al njihova stručna sprema daje minimum kvalitete.

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Završen fakultet valjda.
    Imam dojam da se od dijece školovane u školskom sistemu očekuje zapravo manje od HS djece, jer HS djeca ne samo da (po mišljenju mnogih) moraju savladati sve što i djeca u školi nego moraju bit još i bolji da bi se dokazalo da je HS OK.
    Zbog čega imaš taj dojam?

Znam da je topic predug da bi se pratilo sve što je itko na njemu napisao, pa ponavljam da ja uopće nisam protiv HS-a, samo sam protiv njegovog nekontroliranog oblika. A kriteriji kontrole za svu bi djecu, obrazovanu kod kuće i obrazovanu u školama, trebali biti jednaki.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Završen fakultet valjda.
    Imam dojam da se od dijece školovane u školskom sistemu očekuje zapravo manje od HS djece, jer HS djeca ne samo da (po mišljenju mnogih) moraju savladati sve što i djeca u školi nego moraju bit još i bolji da bi se dokazalo da je HS OK. A ako slučajno naiđemo na slučaj HS djeteta koje nije baš najnaprednije, osuda je puno veća nego kad školsko dijete zaostaje za kolegama.
    ne znam, nebi se složila
    po meni moraju doseći nekakav optimum prema svojim sposobnostima. Isto ko i školska djeca.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    pojma nemam gdje je to
    trebala sam ić na bundek
    a tek ako se zatvori ulica kroz koju uvijek prolazim.... prvi je poriv stati i panicariti

spasila me navigacija

kad je sebastian bio manji i nije ni on znao di je sparkiran auto vec bi na ulazu u garazu poceo dozivati "auto!! AUTO!!!" u zelji da mi pomogne. sad on pamti di je auto

ako idem sama to je drama, naci di sam ostavila auto ili bicikl (i to u gradu di zivim)

sad planiram nakaciti na auto chip i preko satelita ici natrag do auta

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •