Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
zašto se stalno provlači teza da netko tko je uspješan na profesionalnom planu jednostavno unesrećuje svoju obitelj?
obiteljska sreća je po meni, puno složeniji sklop raznovrsnih elemenata, netko može doma biti 24 sata dnevno i ne biti sretan nit pružati drugima sreću.
Roza ja donekle razumijem tvoj općeniti stav o vrijednostima koje proklamiraš, o poremećenim materijalnim sustavima, lažnim veličinama, itd. itd.
mislim da nas je većina ovdje svjesna koliko je bitno i znanje i usađivanje vrijednosti poput rada, poštovanja, istinoljubivosti, odanosti, vođenja brige o obitelji, znanje praktičnih vještina koje ti mogu recimo u teškim vremenima glavu spasiti i obitelj prehraniti itd...
ali ipak, nije svijet isključivo i samo pokvareno mjesto, ja ću se usuditi reći da postoji puno dobrih ljudi koji su spremni pomoći, dati, utješiti. bar oko mene.
pa tako i dobrih liječnika, koji su recimo odlični roditelji i supružnici, i puno vremena provode s obitelji jer su tako isplanirali svoj život. i ravnopravno sudjeluju u odgoju djece, voze ih na aktivnosti, rođendane i izlete.
mislim, nije nikako u redu raditi ladice i onda ljude slagati unutra po nekom našem nahođenju.
Potpuno se slažem.