Peterlin prvotno napisa
Ma sve pet, ALI ovdje je riječ o punoljetnim curama, a ne o 10-12 godišnjakinjama. Pitanje je gdje povući granicu... Uostalom, granica i jest punoljetnost ili matura, kako god želiš.
Problem nije u tome da li dijete od 10-12 godina pustiti samo (ni mene nisu pustili u srednju glazbenu jer je trebalo putovati u drugi grad, a imala sam 14/15 godina) nego kako se ta djeca snalaze u situaciji u kojoj su se našla. Problem nije u tome mogu li same, nego mogu li prepoznati što je uistinu bitno. Pa ako ne mogu same, nek si nađu stariju kolegicu, čak i nekog od roditelja, da ide s njima. Ipak, kad-tad će doći trenutak (već je i trebao) da nešto moraš sam.
Kakve veze to ima sa topicom (HS)? Ima, ima... Naime, čini mi se da ima roditelja koji bi rado školovali djecu doma između ostalog i zato da ih ne moraju pustiti od sebe. Je li moj dojam točan ili ne, ne mogu tvrditi, to je samo dojam. Kako god bilo, čini mi se da sustav još uvijek pruža više prigoda za osamostaljivanje, iako ne treba generalizirati. Sve ima svoje dobre i loše strane.