Mima prvotno napisa
Nema, ali ima veze sa samostalnošću, a činjenica je da su "današnja djeca" puno nesamostalnija nego što smo mi bili u njihovoj dobi. Pitanje je koliko su puta te cure bile same u Zagrebu i jesu li uopće. Djeca su prije puno ranije ostajala i sama kod kuće i uopće, bilo je uobičajeno da mnoge stvari rade samostalno. Npr. baš mi je muž proljetos pričao kako su on i njegova dva brata sami putovali od Lošinja do Zadra brodom u dobi od 10-12 godina. E sad, ja nisam baš sigurna što je "dobro", ono kako je bilo prije ili ovo kako je sada, i zašto je danas tako kako je, jesu li se stvarno vremena tako promijenila da je postalo nemoguće djecu ostaviti samu ili se promijenilo nešto drugo. Ali evo, kad sam ja krenula u školu većina djece iz razreda su bili sami kod kuće, SVI smo išli sami u školu, moji roditelji su po kontroli bili sličniji današnjim roditeljima pa sam čak i ja od drugog osnovne bila sama kod kuće i nitko me nije čuvao (a većina djece od prvog), a danas svi roditelji žele da im djeca budu u boravku i nitko ne želi ostaviti djecu samu.