Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa ne znam, ifi, kako to isključuje obrazovanje (u školi).

slučajno poznajem nekoliko ljudi obrazovanih na oxbridge fakultetima i većina ih ima više od dvoje djece (a oba roditelja rade).

ovo što ti pišeš možda malko ima veze s urušenom ekonomijom i državom općenito.

a ne s time što je netko sebično poželio doktorirati tamo neku kvantnu fiziku pa se ne stigne razmnožavati.

edit: opet nisam citirala a nakupilo se postova dok sam tipkala. prebrz mi je ovaj topic, i za čitanje a kamoli za pisanje.
    Posljednje uređivanje od ms. ivy : 06.06.2011. at 16:03

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    pa ne znam, ifi, kako to isključuje obrazovanje (u školi).

slučajno poznajem nekoliko ljudi obrazovanih na oxbridge fakultetima i većina ih ima više od dvoje djece (a oba roditelja rade).

ovo što ti pišeš možda malko ima veze s urušenom ekonomijom i državom općenito.

a ne s time što je netko sebično poželio doktorirati tamo neku kvantnu fiziku pa se ne stigne razmnožavati.

edit: opet nisam citirala a nakupilo se postova dok sam tipkala. prebrz mi je ovaj topic, i za čitanje a kamoli za pisanje.

Ma da, nisu stvari crno-bijele, ali se odjednom počela apsolutizirati akademska naobrazba prirodnjačkog smjera, kao da je univerzalni cilj biti doktor znanosti. Ima i van toga, i kažem - zanimala me ta stvar HS, pa sam čitala zašto to ljudi rade. Dijelom zato jer im je temeljna vrednota da se djeca požene i imaju djecu, pa im je skupo školovanje, ili školovanje koncentrirano na nepotrebne stvari ako hoćeš, besmislen gubitak. I možemo se na to sprdat, ali i to ima svoje dobre strane. O tom sam polemizirala...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Ma da, nisu stvari crno-bijele, ali se odjednom počela apsolutizirati akademska naobrazba prirodnjačkog smjera, kao da je univerzalni cilj biti doktor znanosti.
    ne, nije. nego se akademska naobrazba prirodnjačkog smjera počela prozivati kao nešto nepotrebno i maltene nepoželjno.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne, nije. nego se akademska naobrazba prirodnjačkog smjera počela prozivati kao nešto nepotrebno i maltene nepoželjno.
    naravno, kad se podrazumijeva da #netko drugi# odrađuje te stvari koje se "podrazumijevaju".

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Možda sam krivo shvatila ton diskusije.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Ma da, nisu stvari crno-bijele, ali se odjednom počela apsolutizirati akademska naobrazba prirodnjačkog smjera, kao da je univerzalni cilj biti doktor znanosti. ..
    xxx

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •