Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Imam realnog posla, pa neću gubit vrijeme na netu. Iako idem malo frustrirana jer se ta rasprava oko nataliteta stalno vrti u tom nekom tonu podsmijeha i sprdačine, a riječ je o čisto brojčano-matematičko-postotno-proračunskom fenomenu. ILi financijski, i to čak i doslovno u smislu da u zemlji s više djece ljudi imaju više od svoje plaće, dakle više slobode, više mogućnosti za ulaganje i rast. Automatski penzioneri ne moraju kopati po smeću i tako.

I zašto se onda isprdavati ako netko to i kaže?

Ja prva nemam ni četvero ni desetoro, pa se razmemo čisto životno praktično, znam zašto ih nemam desetero, kao i svaka od vas, niti prozivam sebe niti vas, al da je bolje imat petero, gledano u širem kontekstu budućnosti te narečene djece, nas, i generacija koje dolaze - bolje je. Ili ne bolje. Nego održivo. Jel bolje čmadit i lokat svaki dan u kafiću ili šetat na čistom zraku? Pa šetat. Ne šetamo, ali ne cerimo se ko lud na brašno kad netko kaže da je bolje prošetat nego čmadit u kafiću.

Ali valjda tu ima taj faktor gledamo li što ćemo sutra za ručak i tu interes za život prestaje, ili gledamo u rasponu od sto godina što radimo i kamo vode naši postupci.

Uvijek se govorilo kako su starije generacije namrle nama dug (koji nas guši i guši i svaka od nas to osjeća, ako hoćeš i na kvaliteti vrtića i školovanja), a mi radimo isto tako, ako ne i gore, i onda se smijemo na to kako će naša djeca od jedne plaće namirivati i nas starce i proračun i invalide i školu i NATO i što god hoćeš. DA krepaš od smijeha.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Iako idem malo frustrirana jer se ta rasprava oko nataliteta stalno vrti u tom nekom tonu podsmijeha i sprdačine, a riječ je o čisto brojčano-matematičko-postotno-proračunskom fenomenu. ILi financijski, i to čak i doslovno u smislu da u zemlji s više djece ljudi imaju više od svoje plaće, dakle više slobode, više mogućnosti za ulaganje i rast. Automatski penzioneri ne moraju kopati po smeću i tako.

.
    mislim da se tu nitko ne sprda. niti je podsmjesljiv. niti dijeli ljude na one s diplomom ili bez. odnosno ako cu biti precizna, na ovom cijleom topiku ako se po necemu pljuje onda se pljuje po diplomama, akademskom obrazovanju, doktorima medicine i doktorima znanosti.

a ovo drugo: brojcano-matematicko... to naprosto nije tocno. meni se zaista to vise ne da ponavljati, nadam se da ovdje ima i ekonomista da malo objasne da veza nataliteta i mirovina uopce nije uzrocno-posljedicna na nacin kako to ti i roza predstavljate.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da se tu nitko ne sprda. niti je podsmjesljiv. niti dijeli ljude na one s diplomom ili bez. odnosno ako cu biti precizna, na ovom cijleom topiku ako se po necemu pljuje onda se pljuje po diplomama, akademskom obrazovanju, doktorima medicine i doktorima znanosti.

a ovo drugo: brojcano-matematicko... to naprosto nije tocno. meni se zaista to vise ne da ponavljati, nadam se da ovdje ima i ekonomista da malo objasne da veza nataliteta i mirovina uopce nije uzrocno-posljedicna na nacin kako to ti i roza predstavljate.
    Ma đe sam ja spominjala natalitet? Ja sam spominjala obitelj kao najvažniji faktor u mom životu, a ta obitelj mogu biti muž i žena sami, ili sa djecom, meni natalitet iskreno nije nikakav faktor u životu, i ako budem imala više djece bit će to zato jer želim puno djece a ne zato da bi rađala puno malih Hrvata!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Ma đe sam ja spominjala natalitet? Ja sam spominjala obitelj kao najvažniji faktor u mom životu, a ta obitelj mogu biti muž i žena sami, ili sa djecom, meni natalitet iskreno nije nikakav faktor u životu, i ako budem imala više djece bit će to zato jer želim puno djece a ne zato da bi rađala puno malih Hrvata!
    sorry roza. to sam odgovarala ifi. pa i tebe u brzini dodala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •