Meni je apsolutno prihvatljivo za dijete od 4-5-6 godina. Malo kasnije će se to objašnjenje preformulirati, izoblikovati u nešto točnije.
Kao što mi je OK reći djetetu od 4-5 godina da djeca nastaju tako što se mama i tata puno vole - sigurno neću sad na tako malo dijete bacat cijelo breme reprodukcije i svega što to u današnje doba znaći.
A to sa školom, sjećam se jednog svog sažetka rečenice iz knjige (moja sestra čuva sve moje zadačnice i sastavke od 1-8 osnovne, ne pitajte me zašto), gdje sam ja svojim riječima opisala koja je poanta rečenice, a profesor mi je zacrvenio zadačnicu sa velikim 1, jer je nisam samo preformulirala kao večina djece. Ukratko jedna od rečenica, jer ih je bilo 10ak, bila je Medo je ukrao pčelama med pa su ga zato pčele ubole. Moja verzija bila je Medo je loše prošao jer je kradljivac (ona koju je on tražio bila je Pčele su ubole meda jer im je ukrao med). Svjesna sam da nisam spomenula pčele ni med, al sam i tako mala shvatila poantu, za to sam dobila negativan - i baš se moja sestra i ja toga često sjetimo i komentiramo kako je to zapravo super sažetak bio.
Uf kad se sjetim tog profesora koji mi je predavao 1 i 2 osnovne, totalni idiot.