Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A propos osvrta na brit. sustav školstva - tako su nam svi naši profesori govorili da je tako, kad smo god učili temu "engl. društvo", od srednje, do faksa. Zato i mislim da kužim da su neke njihove škole možda fakat toliko koma da je bolje HS da se roditelji organiziraju, nego to što se nudi. Jer za pristup boljoj školi treba ili pedigre ili novac.

Zato su i nama profesori govorili da su naši u pravilu bolje educirani.

Onda Amerika... valjda zbog tih curve stvari ono naši prosječni srednjoškolski đaci koji tamo dođu ispadaju lumeni.

I tu su nam profesori govorili da je kod nas u pravilu edukacija bolja.

Je da je tu malo bilo i onoga sistemskoga "nigdje kao kod nas", "nasjretniji mi, blago nam se", ali je taj javni servis relativno neloše, po meni, funkcionirao u bivšem sustavu, mislim, ono, znam kod nas đake koji su se mučili za 5-ticu, a u Americi na razmjeni ono... spomenike im dizali.

Moja procjena je da nam nije javno školstvo toliko otišlo kvragu (opet iskreni osvrt: nemam školske djece, govorim o svojim iskustvima od pred 20 godina). I da bi nam trebao bit cilj dizat razinu i malo liberalizirat državno škostvo, a ne ić takvoj stratifikaciji pa onda i odustajat i rađe se okrenut vlastitoj režiji jer je nemoguć i toliko stratificiran da, neumrežen, nemaš šanse steći pošteno obrazovanje.

Tj. ta vlastita režija mi se čini da je ponikla zbog stvarno prosječno lošijeg stanja, tj. ona je odgovor iz nužde, nije ono... samo da malo poboljša stvar.

Ne znam, što vi mislite?
    Posljednje uređivanje od ina33 : 09.06.2011. at 12:01

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •