Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja ko i mima, nikad u životu nisam srela niti jedno dijete koja se nije radovala kraju školske godine, majke mi moje.
    a imaju li hs djeca praznike?
    il i po ljeti npr dok se kupaju, dobiju lekciju o morskoj flori i fauni?
    šalim se.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ja ko i mima, nikad u životu nisam srela niti jedno dijete koja se nije radovala kraju školske godine, majke mi moje.
    Ja sam bila jedno od njih.
    A zanimljivo, ovdje više branim hs, premda ga ne mislim prakticirati. Vidim velike mane postojećeg sustava, pa smatram da je u redu da postoji opcija, ali vidim i moguć problem izolacije hs-ane djece.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    il i po ljeti npr dok se kupaju, dobiju lekciju o morskoj flori i fauni?
    šalim se.
    Pa što se šališ.
    Moji dobiju, a još ni u školu ne idu.

A što se tiče sveučilišnih profesora - stvarno mi je tužno kad vidim koliko vas vjeruje da je problem kod lošeg prolaska na ispitima u profesorima, a ne u lijenim studentima.
    Tim više što tu s obje strane imamo odrasle ljude i prestrašno je koliko se neki i dalje žele izvlačiti i muljati, ne prezajući pri tom ni od javnog laganja, samo da bi nešto postigli.
    Čitala sam i ja o prof. Josipović i studentu koji je navodno učio 8 mjeseci i pao ispit. Što da kažem, ili laže ili je stvarno nenormalno glup.
    Spremala sam i ja dva ispita po 8 mjeseci (beskralješnjake i kralješnjake). Pa na kraju oba položila s 5. Mogla sam eventualno baš biti loše sreće i dobiti 3, ali pasti - nikako.
    Da bar moji studenti 8 dana uče, a ne 8 mjeseci...

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    Pa što se šališ.

A što se tiče sveučilišnih profesora - stvarno mi je tužno kad vidim koliko vas vjeruje da je problem kod lošeg prolaska na ispitima u profesorima, a ne u lijenim studentima.
    pa nije samo u profesorima kao što nije samo u lijenim studentima
    nikako da se nađemo na sivom, uvijek sve nekako crno ili bijelo

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    Pa što se šališ.

Tim više što tu s obje strane imamo odrasle ljude i prestrašno je koliko se neki i dalje žele izvlačiti i muljati, ne prezajući pri tom ni od javnog laganja, samo da bi nešto postigli.
    Čitala sam i ja o prof. Josipović i studentu koji je navodno učio 8 mjeseci i pao ispit. Što da kažem, ili laže ili je stvarno nenormalno glup.
    Spremala sam i ja dva ispita po 8 mjeseci (beskralješnjake i kralješnjake). Pa na kraju oba položila s 5. Mogla sam eventualno baš biti loše sreće i dobiti 3, ali pasti - nikako.
    Da bar moji studenti 8 dana uče, a ne 8 mjeseci...
    Mene tema nimalo ne interesira, samo sam došla potpisati Maru (kao i inače ).

Ne bih govorila o krajnostima - naravno da nikad nije "kriva" samo jedna strana, no nekako sam dojma da je udio lijenih studenata u ukupnom broju daleko manji od udjela loših (sveuč.) profesora u ukupnom broju profesora.
    Posebno kada se uzme da je određenom djelu studenata i namjera koristiti studentska prava čim duže (iliti, barem je tako bilo na mom faksu u moje vrijeme).

Jedan od najtežih ispita na mom faksu je imao izuzetno lošu prolaznost. Na katedri su bila samo dva profesora i našoj grupi je bila tragedija što smo dobili tog strogog o kojem su kružile urbane legende. I cijelu godinu slušam priče kako je odvratan, prolaznost je loša, ispit nemoguće položiti, blabla...
    Spremala sam ispit nekoliko mjeseci i dobila 5 - na istom roku je uz mene prošlo još 6,7 ljudi. I ostatak grupe je protestirao - eto kako profesor ne valja, svi smo pali. Bome nismo svi pali - oni koji su se dovoljno pripremili su prošli.
    A neću zaboraviti da su jedni od glasnijih prosvjednika bili nekolicina kolega koja su tjedan prije ispita tražila skriptu po kojoj će početi učiti
    Naravno, nije uvijek ta situacija, glupo je generalizirati, no eto, sad sam se sjetila tog incidenta kad pričamo o prof. josipović.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •