na prošlom roku je prolaznost na ispitu kod mene bila 20%
zašto?
prvo, hrpa studenata se nije ni pojavila a nije ni odjavila ispit, pa program automatski računa da su pali. to je veliki dio tih 80% koji su kao pali
a ostali?! jad i bijeda (bila bi i gora prolaznost da to nije orvi rok pa su izašli svi najbolji studenti)
voljela bih kad biste jednom imali priliku vidjeti kako neki studenti dolaze na ispite. jer, ovako, ne biste vjerovali
možete zamisliti nekoga tko dođe na ispit a ne zna niti kako se točno zove kolegij? i ne zna odgovoriti na nijedno pitanje?!
na prošlom roku me jedna studentica totalno izbacila iz takta: nije ništa znala, NIŠTA od onoga što sam je pitala, pa se rasplakala i počela pričati o tome da ima strašnih obiteljskih problema i bla bla bla
rekoh, ok, mogu shvatiti i mogu oprostiti što nije napisala seminar koji je uvjet za izlazak na ispit.
ali mora mi bar nešto reći?! i pitam je nek mi kaže bilo što o onome što smo radili, nek mi nabroji teme, bilo što
ona ni to nije znala
pa, recite vi mene, biste li vi ikada izašli na ispit tako, da NIŠTA niste naučili?! ja znam da bih ja umrla od srama, ma, u biti ne bih umrla od srama nego to jednostavno nikada ne bih mogla napraviti.
a danas je studentima to postalo normalno - idem probat položit, ako uspijem super, ako ne, onda ću nešto naučiti za idući rok![]()