Citiraj the enchantress prvotno napisa Vidi poruku
Pravi hrvatski mood.
Ovo ne razumijem, možeš li, molim te, pojasniti?

U demokratskim, freire schule vani u samom nastavnom procesu to izgleda tako da se ponude različite vještine i znanja, a učenici prema svojim intresima odu poslušati i neposrednim iskustvom naučiti ono što ih zanima.
Statistike također pokazuju da učenici takvih osnovnih škola imaju minimalne šanse da nakon njihovog završavanja uđu u sustav gimnazija i kasnije sveučilišta. Naravno, neki od njih to ni ne žele (ili za takav tip obrazovanja jednostavno nisu sposobni), no što je s onima koji žele (ili su željeli) i sposobni su, a unaprijed ograničeni?

mi Hrvati često idemo za onom my way or highway.
Ponovno ne razumijem i molim za objašnjenje.

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
Nama treba više poduzetništva, kvalitetnih gospodarstvenika, pravnika, ako hoćeš građanske hrabrosti. bolje bi bilo da djeca sjednu i čitaju biografije uspješnih poslovnih ljudi i kako stvoriti jaku privredu od toga da ih se uči tom nesretnom jogurtu, šniclama ili bilo čemu. Taj tip homeschoolinga mene bi zanimao za moju djecu.
Točno tako.

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
a sve da bi večina od te djece nakon 20 godina školovanja našli poso da crnče u nekoj firmi od 08-16 i živjeli za 2 tjedna gdišnjeg preko ljeta.
Ovo je vrlo paušalna ocjena i, poput većine paušalnih, ujedno i posve kriva.

Ne kažem da takav život i uz njega povezani negativni osjećaji nisu (bili) tvoje iskustvo, ali nadam se da ne misliš da je riječ o općem pravilu.

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
Na kraju krajeva, netko tko ima tako veliko znanje valjda može bez većih problema zadovoljiti i tu formu pa dobiti taj papir potreban za obavljanje nekog posla.
Pčelice, sve ti potpisujem, a ovo citiram samo da bi se još koji put pročitalo.

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
Previse banalizirate stvari, na pravljenju maslaca moze se odrzati par satova kemije. Nije poanta u muckanju mlijeka nego u priči koja ide u podlozi.
Naravno, ali tu podlogu treba imati i treba je znati prenijeti. Ja sam uz svoju pokojnu baku naučila raditi kiselo mlijeko, sir i maslac, ali o kemiji nisam čula ni slova; vjerojatno zato što ni ona o njoj nije previše znala.

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
Evo, 62 stranice, a ja sam sve manje sigurna da je HS nešto što treba funkcionirati, osim u izvanrednim situacijama, uz kontrolu.
Krumpirić, potpisujem sve što si napisala, a uz riječ "kontrolu" dodajem i "strogu; jako strogu".

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
Umjesto da ste dokazali da se znanje može prenijeti drugačije, vi se samo trudite znanje izbanalizirati

(...)

I da, postoje zanimanja koja se mogu "naučiti" doma i za koje se samo treba biti talentiran. I ona za koje to nema nikakve šanse. Ajdmo i to prihvatit!?
x