enchantress, takvim predstavljanjem teme sigurno neće rasprava biti ni blizu konstruktivna, ni u saboru, a ni ovdje.
Naprotiv.
shvaćam da ne stojimo na istim pozicijama za zaista dobre i argumentirane rasprave.
ti možda jesi (nisam upućena čime se baviš) obrazovanija po pitanju alternativnog obrazovanja. Pardon, naglasila si da si na fakultetu o tome učila-dakle, da si klasično školovana da se baviš obrazovanjem.
Pinky je npr. klasično školovana da se bavi klasičnim obrazovanjem. Ne vidim zašto tvoje teze imaju iole veću težinu od njenih, i zašto krećete "iz različitih pozicija".
Ja npr. već desecima stranica ne vidim ni jedan konstruktivan argument. Nitko nije pokazao kako je to roditelj adekvatan učitelj, kako je dijete adekvatan odabiratelj kurikuluma i znanja.
Umjesto onog što ja vidim kao prednost HSa-individualizacija i prilagodba okolnostima, došli smo na to da smo mi previše "Hrvati" da shvatimo veličinu i važnost pluralizacije obrazovanja.
Nekidan mi je jedna osoba iz obitelji rekla: hvala Bogu da sam se rodio u trenu kad je škola postala obaveza, što bi otac napravio od mene da nije, da, ta osoba nije htjela lovit ribu i kopat čitav život-o sram sram tu osobu bilo.

Roza, banalizira se još od početka teme, od Tesle i liječnika kirurga.