Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mislim da rozu napadate bezveze, citajuci njene postove vjerujem da svoje dijete jako voli i da ce se potruditi pruziti mu odlicno obrazovanje koliko skolsko toliko i prakticno (jer je i sama obrazovana osoba)..opredjelila se za seoski nacin zivota pa ce mozda jednog dana Spiro biti uzgajac necega a mozda ce se odluciti za medicinu..svakako vjerujem da ce znati vidjeti kojim vjestinama ne barata pa uzeti nekog tko ce dijete tome poduciti..svakako ima potpuno pravo na svoj izbor i vidjeti kako ce odgajati i obrazovati svoje dijete..jedino sto je steta je sustav koji imamo koji bi roditelju pti takvom izboru trebao olaksati i pomoci mu na koji nacin da poducavanje najbolje ostvari..

ja imam prijateljicu koja je odrasla usred zg-a, isla u skolu i nikad je roditelji nisu podupirali u nicemu..danas radi kao prodavacica u ducanu a imala je daleko vece kapacitete..tako da to sto je isla u drzavne skole i zivjela u gradu opet nista ne znaci..u mojoj osnovnoj skoli ljudima su ostale godina psihicke traume od mobbinga medju djecom koji je bio strasan, tu je opet + HS-a

ja kad cu upisivati dijete u skolu (jer nazalost uz stil zivota koji imamo nemam se kad opredjeliti za HS o kojem bi svakako inace razmislila) opet necu dijete upisati u prvu skolu preko puta kuce nego cu dobro razmisliti gdje ce se moje dijete obrazovati i na koji nacin..svaka osoba ima pravo na vlastiti izbor

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj lore prvotno napisa Vidi poruku
    svakako ima potpuno pravo na svoj izbor i vidjeti kako ce odgajati i obrazovati svoje dijete.
    ovo nije istina
    jer nema pravo na vlastiti izbor pri obrazovanju vlastitog djeteta
    jedini izbor koji ima jest onaj koji postoji u okvirima zakona Republike Hrvatske
    a to je obrazovanje u instituciji - državnoj ili privatnoj školi
    obrazovanje izvan institucije omogućeno je samo u iznimnim slučajevima bolesti
    ili neke druge okolnosti (jedno dijete u našoj školi s obitelji svake školske godine
    po tri mjeseca provodi u Austriji i za to vrijeme ga podučava majka
    a on, kada se vrati u Hrvatsku, mora kroz testiranje pokazati
    da je sve to svladao)
    nadalje, kada i ako u Hrvatskoj bude izglasan zakon o obrazovanju kod kuće
    on zasigurno neće biti puno drugačiji od modela koji ima Slovenija - a to je kontrolirani model
    sve za što se roza zalaže je vrlo nekontrolirano, dapače kontrola se odbija kao nepoželjna i nepotrebna
    a na to zaista nema pravo
    i meni je drago da je tako - zbog čega bismo mi uvijek trebali uzmati od drugih samo negativne stvari
    a roditeljsko određivanje kurikuluma za dijete jest loša stvar
    i svim tim britancima i amerikancima koji su tako školovani
    oduzelo je velik dio mogućnosti
    no krivca uvijek mogu naći u svojim najbližima, koji su im željeli samo dobro

s druge strane, ja poznam amerikance školovane kod kuće
    ali kontrolirane od strane sustava - već sam nekoliko puta napisala
    da su oni bili vrlo obrazovani, čak jedini amerikanci koji su bili vrlo dobri u zemljopisu
    ali, avaj, netko ih je kontrolirao, studirali su i bili su krasno integrirani u društvo
    sve ono što "balkanski" HS-ovci odbijaju s gnušanjem
    a ja i dalje ne shvaćam zašto

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •