nije mi namjera napadati, ali u principu ljudi nisu zahtjevni i probirljivi i najcesce po inerciji tako rade
zbog toga roza i ekipa sa HS idejom djeluju toliko radikalno jer nije tipicno da ljudi imaju svoje misljenje i svoju viziju jer je skolstvo sveto, nedodirljivo i pretesko da bi to odradio roditelj (ovo pisem na onom sto vidim kad odem u svoj stari kvart u zagrebu i ekipa i dalje reagira kao i nasi starci nekad kad smo mi isli u skolu)
ne znam kako je u hr sa biranjem skole i nemam pojma na temelju cega mozes stvarno skuziti koja skola kako funkcionira. sve je bazirano na pricama roditelja koji su zadovoljni ili ne. e sad da li su tvoji kriteriji i zahtjevi drugaciji u odnosu na te roditelje druga je prica
u idealnom svijetu HS bi se bazirao na grupiranju ljudi sa slicnim svjetonazorima i interesima i razvijala bi se generacija djece ciji roditelji zbog razlicitih razloga ne dozivljavaju postojeci sistem kao dobar i vjeruju da djetetu mogu ponuditi bolje, vise i pametnije u zivotu
neko je gore spominjao kontrolu kod HS..... pa kad cujem price sto djeca dozivljavaju po skolama i koliko gluposti i gadosti izvode nastavnici i niko ih ne kontrolira do trena dok roditelji ne navuku inspekcije ili novinare a to je obicno u trenu kad sve skupa vec eskalira
HS je puno posla, jer osim svega po kuci, plus sto dio nas mora i zaraditi za zivot imate pripreme za sat, organiziranje gradiva i predavanje istog.... meni osobno je ok na kratke staze ali nisam sigurna da li bih dobro odradila posao da klinca sama trebam educirati za zivot. (ne mislim samo na knjisko znanje, pricam o socijalnim aspektima i suzivotu uz druge ljude koji mu nisu roditelji. zivim u srednje velikom mjestu i nekako ne vjerujem da bi ga osposobila za zivot da ga do 15. ili 18. god drzim po doma, cak i u kombinaciji da nadjem slicne HS ljude.
ne vidim ni sebe ni njega u okopavanju kukuruza ili muzanju krava. ja sam ljencina koja si sto vise pojednostavljuje zivot di god to mogu. ja cak sve sto mogu kupim preko neta jer mi se ne da zobati po ducanima.
pretpostavljam da vrijednije osobe, da vise motivacije i boljom organizacijom dana nisu toliko truli i spori kao ja i da je njima HS uzivancija. ja radije navecer kad mali napokon zaspi odgledam film nego da onda jos rujem i pripremam gradivo za sutra

Odgovori s citatom