Ja se slazem s tobom..Isto sam misljenja da sama ne bi mogla niti bi bila kompetentna odraditi sve predmete kroz osnovnu skolu a kroz srednju skolu nema ni najmanje sanse da bi uspjela ijedan predmet odraditi na nivou dobrog profesora osim predmeta koje sam studirala (sto ne znaci da netko drugi ne bi, gledam kroz prizmu svojih sposobnosti)..Primjerice, hrvatski jezik svakako ne bi znala kako ga kvalitetno odraditi iako sam jezicar. To se uci godinama i ima toliko finesa. Na stranom jeziku znam objasniti sto je potrebno a kroz godine sam i modificirala nacin kako nesto objasnjavam i opet moram stalno nadogradjivati svoje znanje..medjutim ako nisam krivo shvatila Roza zagovara preuzimanje na sebe dijela obrazovanja koje realno mozes ostvariti sam a dio koji ne mozes bi preuzeli placeni mentori ili? To mi ne zvuci nemoguce uz dobar odabir i puno truda. Samo nazalost nas sustav nema pripremljenu podrsku za tako nesto.

Meni je skolski sustav kao takav u redu, jedino smatram da bi mogao u Hrvatskoj biti 17 x bolji nego sto trenutno je uz samo malo truda. Po meni bi obrazovanje trebali vrsiti najbolji pojedinci a ne ljudi kojima je to zadnja radna opcija (pri cemu ne tvrdim da su svi takvi ali ih bome ima dobar dio), ljudi koji su kreativni i vole prenositi svoje znanje bilo to doma ili u skoli. Ljudi koje ce ucenici zanimati kao pojedinci a ne kao statisti na njegovom satu. Ljudi koji ce uzeti u obzir i odgojnu komponentu jer je jednako vazno odgojiti ucenike u kvalitetne pojedince (uz roditelje naravno). Kada razmislim sto sam studirala, studirala sam to iskljucivo zbog profesora koji su me zaniteresirali za gradivo. Mozda bi jedna bila zainteresirana za kemiju da sam imala za profesora kompetentnu osobu koja zna prenijeti svoje znanje na zanimljiv nacin.