-
Lore u Americi i Engleskoj prakticiraju nekontrolirani HS, imaju rpocedure koje se prolaze da se provjeri da li je dijete pismeno i da li je zbrinuto, dalje od toga se ne ide.
-
nisam ni najmanje mislila da netko siromasan i manje obrazovan ima manje prava nego tesko moze djetetu osigurati jednaku kvalitetu obrazovanja uz sav moguci ulozeni trud..pri tome bi onda realan covjek koji zna da nesto ne moze dobro objasniti trebao nekoga platiti da odradi posao umjesto njega..
zatim, nisu svi ljudi jednako inteligentni odnosno jednako dobro savladavaju isto gradivo cak i kad su obrazovani (na svojim satovima sam imala ljude koji studiraju ili su zavrsili ne bas lagane fakultete, uce jezik i trude se i doma i na satu ali im jednostavno ide losije jer ne znam, nemaju smisla za jezik..lako nauce knjigu o medicini ali recimo ne znaju gramatiku ili rabe vremena bez pomocnih glagola)..recimo na primjeru mene, ja odlicno znam objasniti upotrebu konjuktiva u praksi romanskih jezika ili pak prosla vremena ali ne znam zasto se u hrvatskom kaze 1 je sat, 2 su sata, 5 je sati..nije da je to bitna stvar ali takvih stvari ima dosta manje i vise vaznih u svakom predmetu koje skolski sustav zeli da djeca savladaju da bi mogla nastaviti obrazovanje u srednjoskolskom sustavu..i za sebe znam da bi mi trebalo dosta pripreme, puno matematickih stvari sam zaboravila..u njemackom sam ostala na razini 2 stupnja iako sam ga ucila dugo..ne znam kako bi ispravljala dijete...i onda jos ako me netko ne kontrolira ako sam bezobziran roditelj ne znam kako bi to zavrsilo
svakako sam otvorena za drukcija misljenja, svoje iznosim iz vlastite prizme gledanja i dosadasnjeg iskustva