Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
Roza, samo da unesem reality check. Ja sam po struci profesorica, položila sam sve te didaktike i metodike i čuda. Djed mi je bio pedagog, pasionirani i o tome se pričalo u kući na dnevnoj bazi. Nisam, dakle, posve naivna publika.A opet sam imala velikih poteškoća kad sam se susrela s djetetovom željom da piše, da uči, a nije mogao u vrtić kod ljudi koji znaju što se kako radi.Može se, naravno da da, i nije problem gradivo nego didaktika i metodika, i uopće razaznavanje čemu je vrijeme, čemu ne, koliko odjednom, a koliko poslije. U najboljoj namjeri ti kažem - ti još imaš dovoljno vremena, i ako si odlučila HS, odaberi kurikulum, čitaj, educiraj se, pripremi. Posebno vježbe motorike, predpisanje i to, ali i druge stvari napravi neki okvirni koncept, plan, skini materijale... kad ćeš imati manje dijete i čoveka za podučavanje i vrt i koze - glava će ti zakuhati.
x
ja moram reći da s djetetom moram raditi obične logopedske vježbe i da proučavamo "ples pisanja" zbog ajmoreći neobične grafomotorike i da je meni to dovoljno teško i na rubu izdržljivosti.