Citiraj lore prvotno napisa Vidi poruku
program je definitivno pretjeran i djeca uce stvari koje nisu odnosno nisu prezentirane na nivou nihovih godina i ima također puno nepotrebnih cinjenica od kojih na kraju djeca ne shvate bit nego idu u nepotrebnu sirinu i na kraju im nije jasno bas nista..

medjutim da me ne shvatis krivo, definitivno ne mislim nista zlonamjerno..ovakav ce ti biti scenarij- program neces moci pojednostaviti jer ga nisu uspjele promijeniti stotine profesora koji su se zalagali za drukciji obim gradiva i program (tocno znam o cemu ti pricam jer znam kako ide procedura odlucivanja koji udzbenik prolazi a koji ne te kakav ce biti program za koji razred- eventualno tu mozda pomogne EU kao sto je bolonja smanjila obim na fakultetima), morati ces educirati svoju djecu po postojecem programu jer tesko da ce dozvoliti nekontrolirani HS i onda ces se morati bakcati sa istim stvarima kao moja sveki na dnevnom nivou..dijete ce morati na ispite ili drzavnu maturu koju ce uvesti i za osnovne skole, na toj istoj ce rjesavati zadatke kao i djeca koja su isla u drzavnu skolu..tako da ne znam, po meni bez pomne pripreme tesko se tu moze..ja bi se u tom slucaju dogovorila s muzem tko koje predmete poducava ovisno o tome tko kojima bolje vlada i navaliti oboje u slobodno vrijeme da se sto bolje educirate i spremite u slj. par godina prije pocetka rada s djecom..bilo da ces to izvesti unutar razgovora- opet ces morati znati koje podatke ukljuciti (morati ces to usporediti s testnim listicima jer vjerojatno neces imati isti kriterij kao i profesori koji slazu maturu), prakticnim primjerima i slicno..nazalost naucila sam stvari gledati realno, tesko ces se moci boriti s vjetrenjacama..u svakom slucaju drzim ti fige!
Istina. Ja srećom još imam vremena isplanirati naš HS jer imam dobrih 5,5 godina ispred sebe. Cijelo vrijeme se nadam best case scenariju gdje će roditelji moći sami odrediti što, kako i kada će dijete ućiti, ali ako to ne bude tako prilagodit ćemo se i nastojat zadovoljiti potrebne kriterije. Hvala Lori

Ova tema je stvarno postala ad hominem witch hunt začinjena sa red herring-om. Nije lako ostat skulirana u svakom post-u kad te masa konstantno napada.

Ne znam samo kakve veze pluralizam u obrazovanju ima sa ljudima koji sa njim ili bez njega svoje dijete žele slati u državne škole, na koji način ih se ugrožava uvođenjem HSa; i sad će opet jedna crvena uletit - prava djeteta su ugrožena, socijalizacija, obrazovanje...
Prava djeteta su ugrožena školskim sustavom, po mom mišljenju.
Manjak socijalizacije kod HSane dijece je mit koji su pobila sva svjetska stručna istraživanja.
Izostanak škoslog obrazovanja ne znaći ne obrazovanost, i kad je netko protiv škole kao jedinog izbora u obrazovanju, ne znaći da je protiv obrazovanja.