Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

samo da se nadovežem na famozne instrukcije, meni je činjenica da jako puno djece koju poznajem ide na instrukcije iz nekog predmeta začuđujuća?!
    zar to nije pokazatelj nečega? stvarno se ne sjećam da su klinci prije išli na instrukcije, kao što je rekla pinky, to su bili rijetki, izolirani slučajevi.
    i zna se tko je išao na instrukcije, oni koji su bili stvarno loši u nečemu i instrukcije su bila zadnja nit nade.
    danas je to maltene postalo normalno . pitam se što se u razdoblju 15 - tak godina toliko rapidno promijenilo?
    nije moguća da su današnja djeca "manje pametna" ili nešto slično?

da li je stvar u nama roditeljima i našim očekivanjima, u djeci koja bježe od odgovornosti i rada, sustavu...
    Posljednje uređivanje od flopica : 04.07.2011. at 07:38

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    samo da se nadovežem na famozne instrukcije, meni je činjenica da jako puno djece koju poznajem ide na instrukcije iz nekog predmeta začuđujuća?!
    zar to nije pokazatelj nečega? ...
    je, ali po meni nikako nemarnosti roditelja, nego pokazatelj da dijete ima lošeg učitelja. dajte molim vas, ako 50% djece u razredu treba instrukcije iz matematike, u kojem god razredu, to je pokazatelj da treba mijenjati profesora matematike.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ni meni se to ne cini uobicajeno i normalno medjutim postoji razlika od djeteta do djeteta..ja i danas s odraslim ljudima imam ljudi koji vole da im zadam 5 strana zadace i sve napisu a i onih kojima se ne da napisati jedan jedini zadatak..mozda dijete ne zeli slusati mamu da mu objasni..
    moje dijete od 2,4 godina vec zna brojeve do 12,13 i broji bubamare u slikovnici..a zna i neka slova abecede i zna je slovkati cijelu u pjesmici na engleskom..medjutim, sretna sam da imam dijete s kojim se to da raditi i koje je znatizeljno..takodjer kad sam svojedobno mentorirala djecu jednih francuza vani sam imala prilike raditi s djevojcicom koja nije htjela nista raditi s mamom od predskolskih vjezbi (a mama je bome pokusavala..cak i kad bi uspjela mala bi nakon 10 minuta imala distrakcije i nije se puno toga dalo s njom napraviti) a ja sam joj bila kao neka "prijateljica" koju je slusala i dosta sam s njom napravila..naravno da je tu odgoj kljucan medjutim neki roditelji ne znaju bolje..i onda mi je draze da plate instrukcije ucitelju nego da dijete ne barata gradivom do 3 osnovne iz ovih ili onih razloga

pa imala sam i ja profesora za koje bi mi bilo draze da mi nisu nista ni objasnjavali..dan danas kad nazovem knjigovodkinju da je pitam par osnovnih stvari zavrsim jos zbunjenija nego prije, zena nema pojma kako nesto objasniti i kako se spustiti na banalni nivo..bome, ta bi djeci za ucenje od 1-10 izvadila tablice s kontima :D

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

cvijeta pa da, nešto gadno ne štima.
    zašto bi više od pola razreda moralo na instrukcije?
    zar se ne nameće pitanje kakav je onda profesor, ako nije u stanju djeci prenijeti svoje znanje.
    mogu razumjeti da neki ne kuže, nisu nikad svi sve razumjeli i to je ok.

ali ako te pola razreda ne razumije, pa tako i pola drugog i trećeg i četvrtog...
    kod nas u školi je recimo u ratno vrijeme naprimano svakakvog kadra, ali stvarno svega i svačega.
    bio je to princip udomljavanja s jedne strane, ljudi koji su ostali bez doma i posla
    s druge strane popunjavanje rupa koje su nastale nakon odlaska drugih...

pa smo došli do katastrofalnih rezultata danas. kvaliteta obrazovanja vrlo upitna, prolaznost na fakultete užasno loša
    i tako. o vjerodostojnosti profesora neću ni početi jer mi se plače. naravno, postoji i par svijetlih primjera koji ulijevaju nadu!
    najgore u cijeloj toj priči jest da se ništa ne poduzima po tom pitanju, ljudi su apatični...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kronicno mi fale zarezi, moram početi pisati ispravno na ovom forumu. Kad pročitam što napišem djelujem nepismeno. :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •