Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Najlošiji učenici su djeca prosvjetnih radnika. Teško im dovijati, ili su prezahtjevni ili ih školstvo uopšte ne interesuje.
    Kada sam svoju stariju kćer učila da vozi biciklo bez pomoćnih točkova, trajalo je to par dana bezuspješnog pokušavanja, stresa, (ona je tada imala 8 i pol, a motorika joj nikada nije bila jača strana), vike, padanja... na kraju, kada posustadoh već, jedan mali iz komšiluka se ponudi da je on nauči, ako mu platim 5KM. Pristala sam, svakako, kad zove on mene, da pogledam kroz prozor, a ono nakon pola sata "njegove" obuke ona vozi bez po muje, sa osmjehom na licu. Čovjek došao po novac. A ja sam ta koja je naučila i brata i seku, kasnije i sina, i još puno djece iz komšiluka da voze biciklo. Za kćerku nisam bila dobra učitelj, i zato postoje instruktori, učitelji, profesori, jer bi trebali znati prepoznati kakvo je dijete, i pristupiti na najadekvatniji način. To "neuki" roditelji ne mogu, bar ne uvijek.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj eris prvotno napisa Vidi poruku
    Najlošiji učenici su djeca prosvjetnih radnika. Teško im dovijati, ili su prezahtjevni ili ih školstvo uopšte ne interesuje.
    Kada sam svoju stariju kćer učila da vozi biciklo bez pomoćnih točkova, trajalo je to par dana bezuspješnog pokušavanja, stresa, (ona je tada imala 8 i pol, a motorika joj nikada nije bila jača strana), vike, padanja... na kraju, kada posustadoh već, jedan mali iz komšiluka se ponudi da je on nauči, ako mu platim 5KM. Pristala sam, svakako, kad zove on mene, da pogledam kroz prozor, a ono nakon pola sata "njegove" obuke ona vozi bez po muje, sa osmjehom na licu. Čovjek došao po novac. A ja sam ta koja je naučila i brata i seku, kasnije i sina, i još puno djece iz komšiluka da voze biciklo. Za kćerku nisam bila dobra učitelj, i zato postoje instruktori, učitelji, profesori, jer bi trebali znati prepoznati kakvo je dijete, i pristupiti na najadekvatniji način. To "neuki" roditelji ne mogu, bar ne uvijek.
    potpisujem flopicin post o instrukcijama.

a sa ovim se debelo ne slazem, jer sam sama dijete prosvjetnog radnika (i ja sam odabrala tu struku), kretala sam se u djetinjstvu u društvu prosvjetnih radnika i njihove djece, u ekipa mi se sastoji skoro od 2/3 prosvjetnih radnika.

ne znam na osnovu čega si ti to zaključila, ali sva ova djeca prosvjetnih radnika koje ja poznajem, a stvarno je velik broj, svi su završili raznorazne fakultete i uspješni su u svojoj struci. još sam ja ko uča koja nikako ne može naći posao najmanje uspješna od njih, a uvijek sam bila superodlikašcia.
    dakle - teorija ti ne drži vodu.

što se tiše hs, slažem se sa ljiljom, to je tako odgovoran i velik posao da ga osoba koja usput i radi 8 sati ne može obavljati kvalitetno.

slažem se sa lorom i peterlin o smanjenju broja učenika u razredu kao putu ka kvalitetnijem obrazovanju. na žalost u ovoj se državi, barem što se obrazovanja tiče, naglasci i lova daju u neke sasvim minorne stvari, umjesto da se radi na rasterećenju sadržaja i smanjenju broja đaka u razredima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •