kolko sam ja vidjela pricalo se o instrukcijama generalno kao nekoj sramotnoj stvari..a ako sire sagledamo i sama skola je jedna vrsta grupnih instrukcija koju provode pojedinci educirani za odredjen predmet..ti si uciteljica pa je logicno da dosta toga u osnovnoj skoli mozes izvesti sama, ja bi primjerice mogla takodjer jer sam profesorske struke sa svakako dosta vise pripreme nego ti...ali realno ne smatram da je bas svaka osoba za to odnosno da je dobra u poducavanju djece..drugo, neki ljudi primjenjuju drugu metodu a to je- nauciti dijete da uci samo (moja mama je primjenjivala istu sto isto nije lose jer na kraju balade se dijete treba snaci samo i uciti samo, nije me nitko ni propitivao vec sam sama ponavljala)...ne mogu reci da je losa bilo koja od opcija, sama cu napraviti kako cu najbolje znati u danom trenutku..nekad ce to biti mozda instrukcije kada ce tata imati mozda previse posla za objasniti matematiku a nekad cemo djetetu sami objasniti ili ga probati pustiti da samo vjezba ili donese zakljucke.

ono sto ja mislim raditi s djetetom je puno prakticnih stvari, putovanja i muzeja- ucenje umjetnosti, citanje knjiga i razgovaranje o istima, jezici..a ostalo ako cu misliti da je netko bolji cu radije platiti instrukcije sto ne znaci da cu u to vrijeme biti na kavi.

mene vise zanima kakvo je dijete koje si ucila brojke i slova i zasto to nije naucilo u skoli? da li dijete inace ima problema s ucenjem, koncentracijom?

svejedno koliko ce biti kandidata za hs..iskreno ne mislim ni da je svaki roditelj idealni kandidat za provodjenje istoga (dapace, mislim da manji broj ljudi uopce je) te bi za takve bilo bolje da isto ni ne pokusavaju...imam prijatelja kojem je tata bio profesor latinskog na fakultetu, toliko ga je mrcvario da uce skupa, bio strog, htio je da dijete ima iste afinitete kao on i da presisa njegovo znanje iz istih predmeta dajuci mu bazu.. na kraju decko koji je inace jako pametan i nacitan nije htio nista ni studirati, imao je traume od svega i ucenje ga je uhvatilo tek kad je tata umro..i ne smatram da se roditelj mjeri po tome da li uci s djetetom ili ne, ponajvise se mjeri u ljubavi i brizi a na koji nacin ces je iskazati je drugi par rukava..