Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
S druge strane, naravno da kazu ljudi da nije sve uvijek bajno i da djeca ponekad ne zele sudjelovati.... i onda se natezu vjerojatno bas kao i ja ovih dana, kad tjeram nezainteresirane da obuku nesto suvislo i sjednu pred ekran, gdje ce slusati uciteljicu koja (u virtualnom razredu u kojem sjede djeca od sedam i osam godina) o sebi govori u trecem licu jednine. U principu dosta ljudi kazu da neke preteen i teen godine obicno stvarno nisu lake (jer djecu te dobi svakako manje zanima igra, a i cesto imaju prirodni nagon za buntovnistvom barem nekakve vrste). Isto tako, dosta obitelji mijenja nacin skolovanja. Malo doma, malo u skoli... kako im vise odgovara.
Eee, vidiš...mi smo tu negde ...

Za to učenje uz rad, i uzajamno pomaganje dece, slažem se da je to spontano i normalno- ali meni se čini da je to sastavni deo i redovnog školovanja, većina roditelja će dati deci da peku sa njima kolače i pri tome im ukazati na vrednost četvrtine šolje iz čisto praktičnih razloga jestivih kolača , i većina dece u porodici će tražiti pomoć jedni od drugih i za redovne školske zadatke.

Principe homeschoolinga stvarno nije teško sprovoditi kod mlađe dece ni u redovnoj nastavi, ako imaš volje i dara- starija je imala odličnu učiteljicu, i puno puno toga su radili kroz primere i primerene projekte, najmanje je bilo neke suvoparne teorije i bubanja napamet, kod mlađeg deteta učiteljica ima drugačiju primenu prakse, ne sviđa mi se sve i uvek, ali isto je postigla da neke stvari deca nauče praktičnim radom a ne nekom visokom teorijom odvojenom od običnog života.

I sve nekako dođe na to da je vrlo bitan motivisan i sposoban učitelj . Koga ne dobiju sva deca, jel, inače verovatno niko ne bi ni razmatrao homeschooling...