Jelena prvotno napisa
Miješam se u temu, iako nemam ni predškolarca, ali s 5 godina bi negdje već bio i školarac.
Naše dijete zna stvarno puno, ali on puno i pita i dobije puno odgovora. Ja stvarno objašnjavam bez kraja i konca. Trudim se inzistirati na preciznoj riječi, npr. jučer smo slagali stolni kalendar. Nisam rekla da trebamo presavinuti u trokut, nego u trostranu prizmu. Jedna se mama skoro uvrijedila kad sam joj pokušala reći da ne radim puno s djetetom, kao što ona misli. Prigovara mi da se djeca trebaju igrati, a ne samo učiti. Uopće nas ne pozna kao obitelj. Ja ne znam što bi to bilo raditi s djetetom. Moji su ciljevi isti kao njezini - da se dijete samo oblači, da se zna istuširati, obrisati si guzu (neostvaren, al dat ću sve od sebe preko Božića da se ostvari) i zavezati cipele. Samo što meni ne ide preko usta netočan odgovor. Ako ne znam, kažem pogledat ću.
Kroz igru se stvarno može puno. E sad kako to funkcionira sa djecom jako različite dobi, ne znam. Naš ide u vrtić 3-7 godina, to zaista dosta dobro funkcionira. Od uloge malog razmaženka, do glavnog pomagača teti, odgovorne osobe.