Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
po onom sto sam citala (povrsno) u nekim istrazivanjima o HS, dva glavna razloga u SAD su bila pruzanje djeci safe environment, i prijasnji vodeci razlog, vise od trecine anketiranih, teach children from religious or moral point of view...
Ja nisam neki zagovaratelj ili simpatizer HSa. Meni je draze to sto sam isla u skolu, nego da me obitelj poducavala.
Ali bas na ovo iz religioznih i moralnih razloga, kad bih se upustila u HS, to bi mi bio jedan od razloga. Jer mi je jako tesko prihvatljivo da ce mi dijete slusati kako smo mi losi ljudi jer smo ireligiozni, kroz razne predmete. Drugi razlog je negativna selekcija u prosvjeti, nemotivirani prosvjetari i sustav koji stvara djecu koja se ne usude sama nesto promisliti, vec ponavljaju onako kako je napisano u knjizi, takodjer nisu u stanju kriticki procijeniti je li rezultat kojeg su dobili uopce smislen. Rade po "kuharici", ako nema kuharice, frustrirani su. Iznimno je malo onih koji su u stanju nesto sami prouciti i iz proucenog donijeti neke zakljucke. A to mislim da je greska obrazovnog sustava.

Bez veze pisem, nit je dozvoljeno, nit je meni trenutno prihvatljivo. Al mislim da ovisi o djetetu i situaciji sto je za dijete bolje. Ipak, ja smatram da bi trebalo roditelje testirati jesu li u stanju poducavati, imaju li dovoljno znanja da mogu.