Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
Pa cini mi se, iz opcenito napisanog, a ne konkretno tvog posta, da je generalna nit vodilja protivnika HS-a bas to, usamljena djeca, najcesce tako izolirana iz nekih izopacenih razloga.

A to stvarno nije tako. Super je kad obitelji mogu odabrati sto ce, a ne kad imaju samo jednu jedinu opciju. Ja bih rado da imam opciju privatne skole, a da nije vjerska. Volim nas javni distrikt, da se zna, ali mi ne odgovaraju neke restrikcije oko upisnih podrucja pa bih rado, zapravo, i stisnula i prdnula, da budem iskrena. No i uz sve varijante koje imamo, opet nemam sto bih htjela. Osim ako se sve ne rijesi samo od sebe, uz puno srece, s obzirom da ove godine imam dva imena u sesiru za izvlacenje.

Ja sam zagovornik opcija, sto vise, to bolje.
Slažem se. S druge strane, treba biti svjestan da nikad ne možeš imati u isto vrijeme i na istom mjestu sve dobre stvari koje si otkrila. To se odnosi i na školski sustav. Svaka opcija imat će prednosti i nedostatke. Treba odabrati onu koja upravo za tebe ima najviše prednosti i najmanje nedostataka.

Inače, vjerujem da će se školovanje svuda razvijati u pravo u tom smjeru - bit će dostupno više opcija. Koliko će biti kvalitetne i kakav će biti nadzor, to je drugo pitanje.