Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Molim pomoć !!!

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Molim pomoć !!!

Imam bebu od 2,5 mjeseci, dojimo.
    Pošto imamo jake grčeve prije 15-ak dana smo dali bebi cucu ( kako da se malo smiri), koju je ona prihvatila ( navikla se) prije 7 dana, juče smo skontali da beba na sikani nakon što utoli prvu glad samo cucla, kao da je cuca.
    Mislim da se meni proizvodnja mlijeka smanjila i da nemam dovoljno za bebu, iz dojke uspijevam izdojiti 20-ak mililitara.
    Osjećam se sumanuto, šta da radim ???

Beba ne pokazuje znake gladi vesela, pelene su popiškene, bar 6 dnevno, neke više, neke manje.
    Beba je prvi mjesec dobila 600 grama, a idućih 40 dana 670 grama, nije baš da kvasa.
    Savjetujte

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pokušaj ne misliti da ti se proizvodnja mlijeka smanjila. Ako si zdrava to se ne događa. Prije će biti da je beba ojačala i treba joj kraće da uzme dovoljno mlijeka.

Količina izdojenog mlijeka isto tako nije mjerilo ima li mlijeka ili nema. Pravo mjerilo je beba. A tvoja pokazuje da joj je super. I grčići će proći za oko dva tjedna.

Znam da je teško osjećati se normalno , a ne sumanuto, znam da te je strah da je gladna. Ako joj daš često dojku, ona će uvijek nešto izvući i biti dobro.

Sigurno će ti se javiti i savjetnice, ali ja ti dajem podršku da nastaviš, nema boljeg od maminog mlijeka. Samo prati bebu. Sretno.

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala draga, baš se osjećam pod pritiskom.
    Ako neko zna kako natjerati bebu, da sisa i navlači mlijeko, a ne samo cucla, bila bih jako zahvalna.
    Beba još k tome ne kaki sama nikako, tako da hodamo po ljekarima.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Draga MMK nisam ti ni čestitala, prekrasna ti je ova mala štručica na slici

Ja ću ti reč što i večina cura ovdje, nemoj previše crno misliti. Naravno da je najbolje stavljati je na sisu što češće, i ako tako budeš radila ona će ti navuč ponovno velike količine mljeka. Ja sam isto imala dane kad sam bila "prazna" a imala sam dane kad je šiktalo po 2 metra u daljinu. A kad bi se izdajala u početku sam znala navuć masu a ponekad JEDVA 20, znam da me to bacalo u očaj jer nisam znala jeli gladan ili nije. Sad da se idem izdajat mislim da ne bi uspjela izdojit ni 2 kapi a kad on vuće, grca i pije ko veliki.

I potpis na Beti! Uživaj u svojoj ljepotici i samo ne kloni duhom, nema boljeg osjećaja nego kad izdržiš kroz te probleme dojenja na početku, srce ti bude ogromno kad imaš već veče dijete i ono samo otkopčava košulju i traži papat - mi smo sad u toj fazi, ludo je

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mozda vam cuca kvari "posao"?
    Meni su dudica i flasica pokvarile dva dojenja.
    Nekim bebama nista ne smeta za uspesno dojenje ako imaju i dudu ili ako ponekad piju na flasicu,a nekima bome-smeta.
    Probajte nekako bez toga,za pocetak.
    Ako bea nakon nekog vremena na dojci samo cucla,probaj radti kompresije,tada mleko jace krene pa ju tako potaknes da dalje vuce.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj MMK prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala draga, baš se osjećam pod pritiskom.
    Ako neko zna kako natjerati bebu, da sisa i navlači mlijeko, a ne samo cucla, bila bih jako zahvalna.
    Beba još k tome ne kaki sama nikako, tako da hodamo po ljekarima.
    Pisale smo u isto vrijeme.
    Jesi provala uštrcati joj mljeko u usta? Stavi joj bradavicu u usta i stišći, tako sam ja i navikla Š na sisanje jer je 5 dana u bolnici bio na bočici.

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Baš vam hvala na razumijevanju, Rozika hvala na čestitkama i poljupci Špiri.
    Kompresije radim i da za ovo što nam se dešava mislim da je kriva cucla.
    Da je bebi naviknuvši se u par dana na nju na počela da je mješa sa sikom i jede dok ne utoli prvu glad, i da se proizvodnja mlijeka tako smanjila.
    Ne znam mogu li moji hormoni štitne biti krivi, jer su mi promjenili terapiju zbog neadekvatnosti prije 2 dana.
    Cucu smo izbacili, tako je kratko bila prisutna, a toliko problema napravila.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Za svaku naviku ima i odvika.
    Samo polako,sve ce biti kako treba

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Kao prvo, čestitam na bebi!
    Žao mi je da se toliko bojiš, kako se meni čini ništa se strašno ne događa. Nije lako s bebom koja ima grčeve, nije lako kad sumnjaš u svoje dojenje, nije jednostavno brinuti da li je beba gladna. Vidim da si malo van sebe i iz ovoga:
    Čuj ovo:
    Osjećam se sumanuto, šta da radim ???
    I ovo:
    Beba ne pokazuje znake gladi vesela, pelene su popiškene, bar 6 dnevno, neke više, neke manje.
    Kao da nije pisala ista osoba . Ako tebi beba izgleda dobro, ima 5-6 popiškanih pelena, na težini uredno dobiva, nemoj toliko brinuti.

Možeš li mi samo još odgovoriti na par pitanja:
    - Koliko podoja imate dnevno? Daješ li ciku na zahtjev?
    - Koliko dugo traju podoji? Tko prekida podoje, beba ili ti?
    - Kako često mijenjaš dojku?

Kako su cure već napisale, radi kompresije kad prestane sisati. Češće mu nudi ciku, po noći isto tako, bar jednom. Što češće siše bit će više mlijeka. I duda nažalost zaista može napraviti takve probleme Koliko bebici treba, tj. koliko popije iz dojke, toliko će biti novog mlijeka za njega. Ako siše dudu umjesto dojke ne stimulira proizvodnju mlijeka i ona se smanji.
    Grudi ne moraju biti tvrde, i u mekima ima mlijeka jer se ono cijelo vrijeme proizvodi, nikad nisu prazne. Ni izdajanje nije mjerilo količine, jer će beba uvijek izvući više mlijeka. Izdajanje je ipak jedna vještina koja se uči. Vidim da si odlučila ukinuti dudu, to je odlično! Neka cucla ciku, možda mu sad i to treba, a u jednom trenutku će možda opet početi opet vući. Neka se umjesto dudom umiruje i tješi cicom, puno će mu pomoći protiv grčeva. Sad je i veći, jače siše i više popije nego prije.

Prati kako tebi bebica izgleda, broji mokre pelene. 6 dnevno ih je dovoljno. Javi se kako vam ide

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Cure su ti sve rekle, nema puno da se doda. Samo lagano i hrabro!

Cuclu frkni u kantu, nudi siku češće i ne brigaj. Kad prestane aktivno dojenje možeš je i malo prstom ispod brade gurkati i tako poticati da vuče.

A prirast težine je taman za dojenu bebu, ako stigneš poviri na portal, ima o tome dosta napisano

Pusa!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •