Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 63 od 63

Tema: Ne kuzim racunanje termina...

Početno

Kak ste vi pametne sve ali kada mi napise 8+2 jesam ja onda zapravo 6 ili 10 tj trudna? Sorry kaj gnjavim ali bas imam upitnik:)

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Prvi dan menstruacije je dogovoreni dan racunanja kod nekih lijecnika. Neki su malo napredniji pa dozvole da zena zna koji dan je dan ovulacije. A neke zene znaju datum zaceca jer su bile u postupcima. Dakle to NIJE jedini dan i NIJE jedina istina i nije za SVE trudnice.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A ti imaš obavijest koja te upozori čim ja nešto postam, pa da mi proturiječiš? Već mi to počinje jako smetati. Možeš li se suzdržati od toga? Ili baš ne možeš?
    Ne trebaš odgovarati, dovoljno je da me prestaneš pratiti

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ignoriraj me, a ja cu pisati gdje me volja. Tebi super, a meni svejedno.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj nista mi nije jasno prvotno napisa Vidi poruku
    Kak ste vi pametne sve ali kada mi napise 8+2 jesam ja onda zapravo 6 ili 10 tj trudna? Sorry kaj gnjavim ali bas imam upitnik:)
    U devetom tjednu si. Osam tjedana i dva dana: punih osam, manje od punih devet.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 11.08.2015. at 16:55

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    U devetom tjednu si. Osam tjedana i dva dana: punih osam, manje od punih devet.
    Da ali prema tome je zacece bilo nakon toga ili prije?
    Uvijek se tu pise ako ti gin kaze da si 8 zapravo si 6 zbog zm. Kaj ne?

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj nista mi nije jasno prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko kužim tebe bune ona cca 'dva imaginarna' tjedna od prvog dana zadnje menstruacije do oplodnje gdje još nisi nikako mogla biti trudna?
    Ako prosurfaš termin 'trudnoća po tjednima' vidjet ćeš da prema službenom računanju (na svim stranicama na koje naiđeš) prvi tjedan trudnoće započinje s menstruacijom, u drugom tjednu je sazrijevanje jajne stanice i oplodnja, a tek u trećem dolazi do stvarne trudnoće (implantacija embrija u maternicu).
    I kad se broji, najčešće se računa (ako nije poznat točan datum oplodnje jer je bio postupak mpo u pitanju) prema onom sigurnom danu a to je prvi dan z.m.
    Znači ako si želiš pratiti razvoj bebice po tjednima gledaš razvoj u 9 tjednu trudnoće (prema z.m.) a ne onaj tjedan za koji misliš da jesi prema oplodnji.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ti si ustvari trudna cca 6 tjedana
    Ali to se zove da si 8
    Ovo sto ti eryngium kaze, ako zelis npr gledat one tekstove o razvoju tjedan po tjedan, gledaj deveti tjedan, tu si sad, i jednostavno se po tome ravnaj. To je zato sto ne mozemo znati koji dan si tocno zatrudnila, osim ako si imala samo jedan odnos cijeli prosli mjesec

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Ti si ustvari trudna cca 6 tjedana
    Ali to se zove da si 8
    Ovo sto ti eryngium kaze, ako zelis npr gledat one tekstove o razvoju tjedan po tjedan, gledaj deveti tjedan, tu si sad, i jednostavno se po tome ravnaj. To je zato sto ne mozemo znati koji dan si tocno zatrudnila, osim ako si imala samo jedan odnos cijeli prosli mjesec
    Hvala vam na pojasnjenju. Odnos je bio sigurno 25/6, mozda i 27 a s obzirom na kraci ciklus ja sam prakticki plodna odmah poslije menge koja je bila 19.6. Zato mislim da je na ultrazvuku pokazivalo 8+2, a ne 7+3 jer mi je kraci ciklus i ovulacija.
    Tako da je mogu da se jajna stanica oplodila tek 27.6

Datum pristupanja
    Oct 2015

Početno

cure pliz pomoć. ZM 13.9., ovulacija 3.10. kad smo imali i odnos. naručena na pregled 4.11. koliko bi to onda bilo tjedna ai mogu li očekivati <3? Hvala na dogovorima!

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

To bi bio neki 8.tjedan prema zm ali će ti dr. na utz točnije odrediti s obzirom da je ovulacija bila kasnije. Svejedno mislim da možeš očekivati . Sretno!

Datum pristupanja
    Oct 2015

Početno

Citiraj eryngium prvotno napisa Vidi poruku
    To bi bio neki 8.tjedan prema zm ali će ti dr. na utz točnije odrediti s obzirom da je ovulacija bila kasnije. Svejedno mislim da možeš očekivati . Sretno!
    ajme hvala! nadam se jer sam sva uf unezvjerena

Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Cure može pomoć? Doktor mi nije rekao kada mi je termin poroda. A na svakoj slici od ultrazvuka pišu hrpa datuma. Kako znam koji je onaj “zakonski”? Trebam za računanje odlaska na porodiljni jer sam na komplikacijama i bitno mi je zbog punjenja godine dana radnog staža. Zadnja M je bila 09.04. a termini koji pišu su
    EDD 15.01.
    EDD 16.01.
    EDD 17.01.
    EDD 19.01.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •