Da li možda netko zna gdje se najmanje čeka na mr jer 6-12 mjeseci je predugo...Da li netko zna gdje se može prije doći na red preko uputnice? Hvala unaprijed
Da li možda netko zna gdje se najmanje čeka na mr jer 6-12 mjeseci je predugo...Da li netko zna gdje se može prije doći na red preko uputnice? Hvala unaprijed
Da se ubacim na staru temu..
Da li netko zna da li magnetskoj rezonanci smeta metal u zubu (znate onaj kocic metalni na koji ide keramika).
Koliko dugo se otprilike cekaju nalazi (u bolnicama, ne u privatnika)
Tnx
možeš na uputnicu i kod privatnika koji imaju ugovor s HZZOom - isto ti je.
Mi smo, ako se dobro sjećam, nalaz na Rebru dobili nakon 2 tjedna. Na Medikolu odmah poslije magneta.
Što se tiče metala, mislim da ovo u zubu nije problem. Da je, vjerojatno puno ljudi ne bi smjelo na to snimanje. Mojoj S je zadnji put bila spajalica na čizmi, skroz smo zaboravili na nju, nije se ništa dogodilo.
klaudija , a kaj se deca ne skidaju za to?
Prije smo ju morali na Rebru do bodića, odnosno gačice i potkošulja, sad ne. Htjela sam joj skinut čizme, ali rekli su da ne treba pa sam joj ih vratila.
I onda kad sam se vani sjetila te spajalice uhvatila me panika.
Al baš sam biserka, S je snimala glavu, a ne trbuh.
Posljednje uređivanje od klaudija : 18.03.2012. at 16:58
Morat cu se raspitati da budem stoposto sigurna da taj metal u zubu ne smeta, inace ce me uhvatit panika dok budem unutra.
Koga je najbolje da pitam, zubara ili nekog u bolnici tko radi na magnetskoj.
Znaci duze cu cekat nalaze nego sto sam cekala red na magnetsku...
Ne znam jesi li razmjela moje pitanjeja sam pitala koliko se dugo cekaju nalazi, a ne pregled.
Ovdje kod mene nema privatna MR, najbliza mi je u Mostaru pa Spitu, no kako sam dobia termin u bolnici vec za tjedan dana nema smisla da idem privatno.
Super da si tako brzo dobila termin. Ovdje se u bolnici čeka po godinu dana. Mi smo zvai u 1. mj da nas naruče nekad ove godine, no 2012. je bila kompletno zauzeta.
Možda i nalaz dobiješ prije.
Mene je strah sto sam tako brzo dobila terminjer nisam nikakvu vezu ni posebnu molbu imala... Samo su vidjeli nalaz uzv i dali mi ovaj termin, a znam da se red inace na ne hitne MR ceka mjesecima.
Cula sam da ako je nalaz jako los da odmah kazu, a ako nije bas los da se ceka...
Tetovaza ne smeta, a za vijak u zubu sam morala donijeti potvrdu od zubara da je kompatibilan s MR.
Ma ja sam totalno razocarana svime. U Dubrovniku su mi rekli da ne dolazim bez potvrde od stomatologa. Na kraju sam cekala nalaze 7 dana da bi se ispostavilo da su me krivo snimili. Oni u Dbk snimaju, salju nalaze u Zg na citanje jer nisu obuceni za citanje nalaza (a bome ni za snimanje grrr).
Na kraju sam isla u Split na magnetsku. Tamo mi nisu trazili nista za kocic u zubu. Kazu da noviji kocici sigurno ne smetaju, a stariji da mogu malo smetat al nista previse (moj je star cca 12 godina).
Sad opet cekanje nalaza 6 dana, al bar su me ovi u ST malo umirili![]()