Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: zašto križa nogice?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno zašto križa nogice?

Ne znam što da mislim...Počelo je s izvijanjem, dijagnosticiran dystoni sindrom, blage hipoksičke promjene na mozgu, vježbice na Goljaku (pokazne), vježbice kod Sabola, puno vježbanja doma i stanje se popravljalo...Izvijanje je sad puno puno rijeđe, motorički dobro napreduje (ok, neke stvari malo teže savladavamo, ali trudimo se) a sada... Unazad možda tjedan dana sam primijetila da je počela križati nogice i to baš izrazito...Npr. u ležećem položaju ona ih skroz ispruži (tako čvrsto da ih ne mogu saviti u koljenima) i prekriži stopala jedno preko drugoga...Pritom se nekako jako napne i ispusti zvuk napinjanja..ponekad se sva zacrveni u licu..To radi dosta često.Nešto rjeđe ih prekriži tako da ih u koljenima savije, prekriži a stopala skroz prema unutra savije. Isto imam dojam da je to nešto kao grč...ALi zašto se to sad pojavljuje?? Vjerojatno je povezano s dijagnozom, ali totalno me zbunjuje...Trebam li se brinuti? Ili opet bespotrebno paničarim?Već sam dosadna sama sebi..

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nisam sigurna, ovo mi djeluje kao protezanje. Kod distonog s. je tipično križanje nogica kad je digneš pod pazuha (normalno je da dijete ima malo savijene ali razmaknute).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Po opisu to nije patologija.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

trlja ih jednu o drugu, vjerojatno. valjda je skužila da ih ima. to je u stvari dobro. I Lea je križala stopala u ležećem položaju jedno vrijeme, pa mi je tako fizijatar objasnio, i rekao da to nije "ONO" križanje nogica (patološko).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moja curica (4,5 mj)isto križa nogice i kao da ih trlja,ali kada ju primim ispod pazuha drži ih razmaknute. Gdje bih mogla pročitati detaljnije o motoričkom razvoju i što je zabrinjavajuće da bi upozorila pedijatricu.
    Loonalee, zašto ste upućene na te preglede ,naime naše bebe su par dana razmaka po starosti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •