Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: gljivice po robi iz ormara

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno gljivice po robi iz ormara

KOMA, tražila sam neku majicu, u ladici sa odječom, i osjetim neki čudan miris-smrad, druga opet, otvorim treću, a po njoj onak zelenkaste flekice, odnosno gljive!!!
    Imate li kakav savjet, jer ormari su mi krcati, a nemam nigdje drugdje držati odjeću!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Vlaga....

Možda ti se dogodilo da si spremila odjeću koja nije bila 100% suha. Drugi razlog je činjenica da su ti ormari pretrpani, pa nema dovoljno zraka.

Ne znam što bih savjetovala oko čišćenja odjeće na kojoj su gljivice, to često ne ide dolje nikako... Eventualno varikinom ili domestosom ako je bijela pamučna odjeća. Moja baka je za takvu robu govorila "pikec je vudril" i to se nije dalo oprati ni na koji način, ali nisam vidjela takve flekice već dugo duuugo...

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

možda je ormar naguran na vanjski zid. pokušaj mu pronaći drugo mjesto, više prema sredini stana. ili ga bar odmakni ga što više od zida, izvadi sve i zrači što duže.
    u zadnjih godinu, dvije borimo se s vlagom na nekim misterioznim djelovima vanjskih zidova i maštamo o novoj fasadi- tako da police po mjeri iz kupaone stoje do danjeg u dječijoj sobi (i jako ružno izgledaju).

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Previse omeksivaca takodjer moze biti uzrok. Ako ga ne koristis, onda si vjerojatno stavila nesto vlazno u ladicu ili je mamitzi u pravu. Tu majicu vise vjerojatno ne mozes spasiti, ali ostatak robe izvadi iz ormara, sve pregledaj, provjetri i rijesi se viska ako mozes.
    Posljednje uređivanje od marta : 09.12.2010. at 17:57

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Samo da se pohvalim da sam ja uspjela neki dan skinuti "pikec" s neke posteljine. Doduše, nakon 3 pranja, ali je otišlo.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako uspijes to skinuti pranjem dobro ispeglaj da ubijes gljivice.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Previše omekšivača u kombinaciji s vlažnim vešom može to napraviti

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ako si ti i uz taj zid na kojem je ormar također gljivice onda bih prvo preselila ormar na drugo mjesto, jer nama se isto love na jednoj strani i tamo nam je sve vlažno čak se i madrac napunio kad je bio krevet tik uz zid.
    Ako ti nisu okolo gljivice onda si vjerojatno vlažnu robu spremila u ormar, ja kad speglam jer imam glačalo na paru isto bude roba vlažna pa je prvo pustim par dana u dnevnom da se posuši

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ma te su ladice ispod kreveta, i zato mi je čudno, jer u biti je otvoreno, koliko toliko da se stalno zrači. Sad sam sve oprala, i bacila u sušilicu, još ću i stvari iz druge ladice isto tako, pa sve nanovo. Problem je što je Dugo Slo na močvarnom području, i vrlo je vlažno, a vidjela sam za kupiti neke vrećice koje se stavljaju u ormare protiv vlage (sa silicom), pa možda da probam sa tim?!

gorka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

pokusaj razdvojiti ljetnu i zimsku i staviti u one vrece na vakuum (samo pitaj nekog iskusnijeg za savjet o vrecama jer meni je to samo palo na pamet)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •